Lil Peep kimdir?

Amerikalı söz yazarı, rapçi ve model olan Lil Peep kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 17:19
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 17:28
Lil Peep kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Gustav Elijah Åhr (1 Kasım 1996 - 15 Kasım 2017), sahne adıyla bilinen Lil Peep, Amerikalı bir söz yazarı, rapçi ve modeldi. Åhr'ın şarkıları YouTube, Spotify ve SoundCloud gibi çeşitli platformlarda yüz milyonlarca dinlenmeye sahiptir. Emo müzik ile olan ilişkisi, bazı Emocore grupları tarafından tartışmalı bulunsa da alışılmış hip-hop'tan ayrılan duygusal melodi ve sözleri ile kendinden "Emo'nun Geleceği" şeklinde bahsettirebilmiştir. 

İlk Yılları: Doğumundan beş yıl sonra Long Island'a taşınan Lil Peep'in çocukluğunda aileleri, çocuklarının Gustav ile oynamasına izin vermemiş. Pitchfork ile yaptığı bir röportajda lise hayatını her gün okuldan kaçarak geçirdiğini ve orada 45 dakika boyunca kalmanın çekilir şey olmadığını söylemiştir.

Sonrasında internet üzerinden bir kurs aracılığıyla liseden mezun olmuş ve 2014 yılında, YouTube ve Soundcloud üzerinden keşfettiği sanatçılar ile tanışma ümidiyle Los Angeles'a taşınmıştır. İlk zamanlarında belli bir üne ve başarıya sahip olmayan Peep, uzunca bir süre Skid Row'da ücretsiz otel hizmeti sağlayan siteleri kullanarak barınmış, geçimini sağlayabilmek için eşyalarını satmıştır.

Kariyer: Ekim 2015'te yayınladığı Lil Peep: Part One adlı ilk mixtape'i daha birinci haftasında önemli bir çıkış yakaladı ve yeraltı hip hop sanatçıları ve dinleyicileri tarafından tanınırlık kazandı. Fazla geçmeden ilk EP'i Feelz'i ve Live Forever adında ikinci mixtape'ini de çıkardı.

Şubat 2016'da "Come Around" ile hızlı bir yükselişe geçen Peep, aynı yılın Eylül ayında, müziklerinde pop punk ve indie rock parçalarını kullanarak emo-rap'in oluşumuna öncülük etmiş Los Angeles merkezli bir topluluk olan GothBoiClique'in bir parçası olmuştur. Toplulukta aynı zamanda sıkça düet yaptığı Lil Tracy de bulunmaktadır.

Müziğinde sıkça rock ve emo müziklerden parçalar kullanan Peep, şarkılarının birinde Mineral'e ait Love Letter Typewriter'dan, gruptan izin almadan parça kullanması sebebiyle grubun tepkisini almıştır. Şarkının yapımında beraber olduğu Gab3 cevap olarak, grubun şarkısını kullanırken "sadece sevgi göstermek" istediklerini söylemiştir.

Zamanla büyüyen hayran kitlesi ve yayınladığı çok sayıda mixtape ile birlikte, 15 Ağustos 2017'de Benz Truck, Save That Shit ve Awful Things gibi popüler parçalarının da bulunduğu ilk orijinal albümü olan Come Over When You’re Sober, Pt. 1'i çıkardı. Albüm uzunluğu 24 dakikadır ve yapımı sırasında Grammy kazanmış prodüktör Rob Cavallo oldukça yardımcı oldu. Albüm, önceki parçalarına kıyasla bu sefer hiçbir şarkıdan parçalar barındırmamış ve canlı gitar kayıtları ile hazırlanmıştır.

Peep, 16 Kasım 2017 tarihinde, menajeri tarafından otobüsünde ölü bulundu. Ölmeden önce şifreli bir mesaj bıraktığı, birileri tarafından öldürüldüğü gibi birçok iddia bulunsa da genel açıklama aşırı dozda fentanil-alprazolam alımının sebep olduğu şeklindedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.