Mansur Yavaş: “Çalıyor ama çalışıyor lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Yenimahalle Batıkent’teki Seçim Koordinasyon Merkezini açtı. Ankara’ya hükmetmeye değil, hizmet yapmaya geldiklerinin altını çizen Yavaş, “Dürüst yönetilebileceğini gösterip, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik” dedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 17:57
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 18:19
Mansur Yavaş: “Çalıyor ama çalışıyor lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik”
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Mansur Yavaş Altındağ’dan sonra Yenimahelle Batıkent Seçim Koordinasyon Merkezi’nin de açılışını yaptı.

Açılışa CHP Yenimahalle Belediye Başkan adayı Fethi Yaşar da katıldı.

5 yılın ardından millete hesap vermeye geldiklerini belirten Mansur Yavaş, insanların memnuniyetinin sandıkta anlaşılacağına işaret etti.

Yavaş, “Eğer hiç kimseyi ayırmazsanız, dürüst belediyecilik yaparsanız, vatandaştan yana çalışırsanız, sandıktan çıkarsınız. Böyle yapmazsanız sokakta dahi gezemezsiniz” şeklinde konuştu.

Ankara halkından aldıkları parayı tekrar Ankara halkına harcadıklarını tekrarlayan Yavaş “Çakarlı araçlarla, konvoylar halinde gezdiğimizi görmediniz. Çünkü biz hükmetmeye değil hizmet yapmaya geldik” ifadeleriyle göndermede bulundu.

“Her şeyimiz açık, korkacak hiçbir şeyimiz yok”

Mansur Yavaş, 5 yıl boyunca yapacakları yatırımlara, 1800 üyeden oluşan Kent Konseyi, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve meslek odalarıyla istişarelerde bulunarak karar verdiklerini ve başkenti ilk günden itibaren ortak akılla yönettiklerini dile getirdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 4 binin üzerinde ihaleyi canlı yayınladıklarını vurgulayan Yavaş şunları söyledi:

“Dürüst, şeffaf bir şekilde hizmet etmeye devam edeceğiz”

“Yeşil alanda bütün dünya başkentleriyle yarışıyoruz”

Beş yılda önceki dönem kadar kavşak yaptıklarını ve asfalt döktüklerini anlatan Yavaş, 25 yılda yapılan kadar yeşil alanı Ankara’ya kazandırdıklarını vurguladı.

Yavaş, “Artık yeşille yarışıyoruz bütün dünya başkentleriyle, betonla işimiz yok” dedi.

2019 yerel seçimleri öncesi kendisine yönelik “İşçileri çıkaracak” iddialarının aksine bir kişiyi bile işten çıkarmadıklarını belirten Yavaş, “Ancak kendileri ne kadar gariptir ki işbaşına gelir gelmez 2019 yılında kendi partililerini dahi işten attılar. Şimdi diyorlar ki ‘İşçiye biz sahip çıkacağız.’ Ankara Büyükşehir Belediyesinin işçilerine sahip çıkacaklarmış. Sendikaları dahi yok. Sendikası olmayanların, işçi haklarından bahsetmesi mümkün değildir.” diye konuştu.


 “ ‘Projesi yok’ deyip bizim yaptıklarımızı taklit etmeye başladılar”

Mansur Yavaş, rakibinin kendi yaptıklarını yeni proje gibi anlattığını ve kendilerini taklit ettiğini söyledi.

Yavaş şöyle konuştu:


“Ankara’da 31 bin emeklinin derdine çare oluyoruz”

Türkiye’de bulunan 30 büyükşehir belediyesi içerisinde emeklilere destek olan tek belediyenin Ankara Büyükşehir Belediyesi olduğuna dikkati çeken Mansur Yavaş,  Ak Parti’nin İstanbul adayının 2 bin, Ankara adayının ise 5 bin lira emeklilere destek olacakları yönündeki  açıklamalarını şöyle değerlendirdi:

“‘Çalıyor ama çalışıyor’ lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik”

“Cumhuriyet Halk Partili belediyeler kendinden olmayana hizmet etmez” şeklinde iddialar ortaya atıldığını belirten Yavaş, “Önceki yıllarda ‘En fazla oy verene önce hizmet yapacağız’ diyenleri duymadık mı? Bu anlayışın tümünü ortadan sildik. En önemlisi dürüst çalışmak suretiyle çalmadan da çalışılabileceğini gösterdik. Bugüne kadar hiçbir personelimiz savcılık yolu görmemiştir. Dürüst yönetilebileceğini gösterip, ‘Çalıyor ama çalışıyor’ lafını Ankara’nın kaldırımlarından sildik, darısı Türkiye’nin başına inşallah” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.