Kassam: 10 İsrail askerini etkisizleştirdik

Kassam Tugayları mücahitleri, Han Yunus kentinde terör örgütü İsrail ordusu mensubu 10 teröristi etkisiz hale getirdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
12 Şubat 2024 20:57
GÜNCELLEME
12 Şubat 2024 20:58
Kassam: 10 İsrail askerini etkisizleştirdik
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentinde, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları tarafından düzenlenen bir operasyonda 10 İsrail askerinin öldürüldüğü bildirildi. Tugaylardan yapılan yazılı açıklamada, Absan el-Kebire bölgesinde gerçekleştirilen çatışmalarda İsrail ordusuna ait 10 askerin sıfır mesafeden etkisiz hale getirildiği ifade edildi. İsrail ordusundan bu konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

7 EKİM'DEN BU YANA ARTAN ŞİDDET DALGASI

İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te, Filistinlilere ve özellikle Mescid-i Aksa'ya yönelik sürekli ihlallere karşı İsrail'e geniş çaplı bir saldırı başlattı. İsrail, bu saldırılar sonucunda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiğini, 5132 kişinin de yaralandığını duyurdu. Karşılıklı yapılan saldırılarda, Gazze Şeridi'nde ise en az 28.340 Filistinli'nin öldüğü, 67.984 kişinin yaralandığı bildirildi. Hastane ve eğitim kurumları da dahil olmak üzere sivil altyapının hedef alınması, bölgedeki insani durumu daha da kötüleştirdi.

İSRAİL VE HAMAS KAYIPLARI

İsrail ordusu, 7 Ekim'den itibaren Gazze'ye yönelik saldırılarında 566 askerin öldürüldüğünü açıklarken, bu sayının 229'unun karadan işgal sürecinde olduğunu belirtti. Taraflar arasında 24 Kasım 2023'te başlayan ve toplamda 7 gün süren "insani ara" sırasında, 81 İsrailli ve 240 Filistinli esirin karşılıklı olarak serbest bırakıldığı kaydedildi. Ancak İsrail'in binlerce Filistinliyi alıkoymaya ve hapsetmeye devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.