İsrailli esirlerle “futbol” konuşulmuş!

İsrail askerleri tarafından Gazze Şeridi'nden çıkarılan İsrailli esirler, aile evinde tutulduklarını ve futbol gibi konular konuştuklarını anlattı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 00:09
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 00:13
İsrailli esirlerle “futbol” konuşulmuş!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırı sonucu alıkonulan İsrailli esirler, bir Filistinli ailenin evinde misafir edildikleri sıralarda futbol sohbetleri yaptıklarını ifade etti. Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, esirlerin yakınları, İsrailli iki esirin, kendilerini barındıran Filistinli aile ile futbol üzerine sohbetler gerçekleştirdiklerini aktardı.

AİLE ORTAMINDA TUTULMUŞLAR, BİRLİKTE YEMEK HAZIRLAMIŞLAR

Esir alınan kişiler, Filistinli ailenin evinde aile ortamı içinde kaldıklarını, beraber yemek hazırladıklarını ve yediklerini belirtti. Esirlerden Fernando Marman'ın yeğeni Gefen Sigal, esirlerin sağlık durumları hakkında, "Her ikisi de iyi durumda ancak yaşadıkları zorlu dört ayın etkilerini henüz tam olarak idrak etmeye çalışıyorlar" dedi. Sigal, esirlerin solgun ve bitkin bir şekilde geri döndüklerini, uzun süre güneş ışığı görmemelerinin etkilerinin yüzlerinden anlaşıldığını ifade etti.

İSRAİL ORDUSUNDAN KURTARMA OPERASYONU AÇIKLAMASI

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yapılan yoğun hava saldırılarının, kentte tutulan iki İsrailli esiri kurtarma amacı taşıdığını savundu. Hagari, Louis Hurr (70) ve Fernando Marman (60) isimli iki esirin yoğun ateş altında bir binadan çıkarıldığını ve helikopterle güvenli bir şekilde Gazze'den tahliye edildiklerini, esirlerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti.

GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM VE ULUSLARARASI TEPKİLER

Filistin resmi ajansı WAFA, Refah'taki hastane yetkililerine dayanarak, İsrail'in saldırılarında 100'den fazla kişinin öldüğünü ve yüzlerce yaralının hastanelere ulaştırıldığını duyurdu. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 28 bin 340 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 67 bin 984 kişinin yaralandığı bildirildi. Hastane ve eğitim kurumlarının da aralarında bulunduğu sivil altyapının hedef alınması, uluslararası toplumun tepkisini çekiyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.