Alper Gezeravcı, TUA Yönetim Kuruluna atandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Yönetim Kuruluna atadı.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 01:24
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 01:36
Alper Gezeravcı, TUA Yönetim Kuruluna atandı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Türkiye'nin uzay alanındaki tarihi yolculuğunda önemli bir adım daha atıldı. Resmi Gazete'nin son sayısında yayımlanan kararla, Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu'na üye olarak atandı. Bu atama, Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerine ulaşma konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Yönetim kurulunda yeni üyeler

Alper Gezeravcı'nın yanı sıra, Türkiye Uzay Ajansı Yönetim Kurulu'na yeni atanan diğer isimler Alper Güzel, Mustafa Arif Karabeyoğlu, Elvan Kuzucu Hıdır, Mustafa Mehmet Nefes ve İsmail Doğan oldu. Bu atamalar, 23 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 6'ıncı maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 3'üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi.

Bir diğer görevden alma kararı

Aynı Resmi Gazete sayısında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Nükleer Enerji ve Uluslararası Projeler Genel Müdürü Afşin Burak Bostancı'nın, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4'üncü maddesi gereğince görevinden alındığı bilgisi de yer aldı.


Bu atamalar ve görevden alma, Türkiye'nin uzay ve enerji politikalarında yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor. Türkiye Uzay Ajansı'nın güçlendirilmiş yönetim kadrosu ile uzayda uluslararası rekabette önemli başarılar elde etmesi ve Türkiye'nin bu alandaki vizyonunu gerçekleştirmesi bekleniyor.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.