Biden: 27 binden fazla masum Filistinli sivil öldürüldü

ABD Başkanı Joe Biden, “Gazze'deki çatışmalarda çok fazla, 27.000’den fazla masum Filistinli sivil öldürüldü" dedi. Biden, kapsamlı ve kabul edilebilir bir plan sunmaması durumunda İsrail’in Refah’a girmesine karşı olduklarını bildirdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
13 Şubat 2024 01:46
GÜNCELLEME
13 Şubat 2024 01:56
Biden: 27 binden fazla masum Filistinli sivil öldürüldü
Kay
Kaynak Kaynak: AA

ABD Başkanı Joe Biden, Ürdün Kralı 2. Abdullah ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Gazze'deki durumu ve bölgedeki son gelişmeleri ele aldı. İki lider, aralarındaki yakın ilişkinin yanı sıra, iki ülke arasındaki ortak çıkarlara dayalı güçlü bağları vurguladı.

Biden, Gazze'deki sivil kayıpları kabul etti

ABD Başkanı, Gazze'deki çatışmalarda yaşanan sivil kayıpların boyutuna dikkat çekerek, son dört ay içinde 27 binden fazla Filistinli sivilin hayatını kaybettiğini, bunların arasında binlerce çocuğun da bulunduğunu belirtti. Biden, yüz binlerce Filistinlinin temel ihtiyaç maddelerine erişimde ciddi sıkıntılar yaşadığını ve pek çok ailenin birden fazla yakınını kaybettiğini, güvenlik nedeniyle yas tutamadıklarını ve ölülerini gömemediklerini ifade etti.

ABD'den insani ara ve yardım taahhüdü

ABD Başkanı, İsrail ve Hamas arasında en az 6 hafta sürebilecek bir insani ara üzerinde çalıştıklarını, bu süre zarfında rehine değişimi ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasının hedeflendiğini açıkladı. Ayrıca, Biden, İsrail'in Refah'a düzenleyeceği herhangi bir operasyon için kapsamlı ve kabul edilebilir bir planın olması gerektiğinin altını çizdi.

Ürdün Kralı'ndan acil ateşkes çağrısı

Ürdün Kralı 2. Abdullah, Gazze'deki durumun sürdürülemez bir insani krize dönüştüğünü belirterek, Refah'ta olası bir İsrail saldırısının kabul edilemez sonuçlar doğuracağı konusunda uyardı. Kral Abdullah, derhal kalıcı bir ateşkesin sağlanması gerektiğini vurgulayarak, Gazze'ye acil insani yardım ulaştırılması ve rehine takası konusunda ABD ve bölge ülkeleriyle iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.