Bakan Göktaş, Kahire YEE’yi ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Kahire Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret etti. Bakan Göktaş’a bilgi veren Kahire YEE Kordinatörü Emin Boyraz, “Enstitümüz, 50 binden fazla Mısırlı kardeşimizi Türkçe ile tanıştırdı.” dedi.
Kaynak: AA
|
14 Şubat 2024, Çarşamba - 00:13
Bakan Göktaş, Kahire YEE’yi ziyaret etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır ziyareti kapsamında, Türkçenin yabancı dil olarak öğretildiği Kahire'deki Yunus Emre Enstitüsünü (YEE) ziyaret etti. Bakan Göktaş, Enstitü bünyesinde Türkçe öğrenen kursiyerlerle bir araya gelerek, onlarla sohbet etti.

KURSİYERLERLE SAMİMİ SOHBETLER

Kahire YEE kadrosunun çiçeklerle karşıladığı Bakan Göktaş, enstitüyü gezerek eğitim gören öğrencilerle Türkçe üzerine keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Kursiyerler, Türkçe öğrenimlerinde Türk dizilerinin de büyük rol oynadığını ve en beğendikleri yapımları Bakan Göktaş ile paylaştı.

BAKAN GÖKTAŞ’TAN TEŞEKKÜR

Bakan Göktaş, kursiyerlerin Türkçe seviyelerinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Kahire YEE ekibine çalışmaları için başarılar diledi. Bakan Göktaş’ın ziyareti, kültürel diplomasi çalışmalarının önemli bir örneğini teşkil etti.

KÜLTÜREL DİPLOMASİNİN GÜCÜ

Kahire YEE Koordinatörü Emin Boyraz, Bakan Göktaş’a enstitünün 14 yıldır kesintisiz devam eden faaliyetleri ve Mısır’da düzenledikleri kültürel etkinlikler hakkında bilgiler verdi. Emin Boyraz, "Enstitümüz, kuruluşundan itibaren 50 bin Mısırlıya Türkçe öğretti ve yüzlerce kültürel etkinlik düzenleyerek iki ülke arasındaki dostluğu pekiştirdi." dedi.

TEŞEKKÜR VE PLAKET TAKDİMİ

Bakan Göktaş’a ziyareti dolayısıyla teşekkür eden YEE Koordinatörü Emin Boyraz, anlamlı bir plaket takdim etti. Kahire Yunus Emre Enstitüsü, Türkçenin yanı sıra Türkiye’nin zengin kültür ve sanatını Mısır’a taşıyarak iki ülke arasında kültürel bir köprü oluşturmaya devam ediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2124815/bakan-goktas-kahire-yeeyi-ziyaret-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.