Gazzeli hasta ve yaralılar Ankara’da

Gazzeli hasta, yaralı ve refakatçilerini taşıyan Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçak Ankara Etimesgut’a indi.
Kaynak: AA
|
14 Şubat 2024, Çarşamba - 20:33
Gazzeli hasta ve yaralılar Ankara’da

İsrail'in Gazze'ye yönelik artan saldırıları sonrasında, acil tedaviye ihtiyaç duyan 49 Gazzeli hasta, yaralı ve onların 107 refakatçisi, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanlığı tarafından sağlanan askeri kargo uçağı ile Türkiye'ye getirildi. Bu insani misyon, Mısır'ın El Ariş Havalimanı'ndan hareket eden ve Ankara'nın Etimesgut Havaalanı'na iniş yapan A400M tipi askeri kargo uçağı ile gerçekleştirildi.

YOLCULUK SÜRESİNCE SAĞLIK TAKİBİ

Savaş bölgesinden güvenli bir şekilde tahliye edilen hastaların ve refakatçilerinin sağlık durumları, uzun yolculuk boyunca Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı sağlık personeli tarafından yakından izlendi. Bu dikkatli takip, hastaların Türkiye'ye ulaştıklarında alacakları tedaviye hızlı bir geçiş yapabilmeleri için önem taşıdı.

ANKARA'DA SAĞLIK HİZMETLERİNE HIZLI ERİŞİM

Havaalanına indikten sonra, hastalar ve onlara eşlik eden refakatçiler hızla hazır bekleyen ambulanslarla Ankara'daki Bilkent Şehir Hastanesi'ne nakledildi. Bu hızlı ve koordineli transfer, Türkiye'nin uluslararası arenada insanı yardım misyonuna olan bağlılığını ve kriz durumlarında etkin sağlık hizmetleri sunma kapasitesini gösterdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2124971/gazzeli-hasta-ve-yaralilar-ankarada
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.