Avukat Feyza Altun’un şeriat paylaşımlarına 3 yıla kadar hapis istemi

Avukat Feyza Altun hakkında şeriat ile ilgili paylaşımları nedeniyle iddianame hazırlayan Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 13:14
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 13:22
Avukat Feyza Altun’un şeriat paylaşımlarına 3 yıla kadar hapis istemi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Avukat Feyza Altun’un şeriatla ilgili paylaşımları kamuoyunda tartışma yarattı.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımların ardından Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı Altun hakkında  'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında polis  Feyza Altun'un Beykoz'taki evinde arama yaparken 20 Şubat Salı günü de savcılıkta ifadesi alındı.

Feyza Altın ifadesi alındıktan sonra  tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

 Mahkeme, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şeklinde adli kontrol kararı verirken Altun serbest bırakıldı.

Feyza Altun’un sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede yer aldı.

Şüpheli Feyza Altun, iddianameye giren  savunmasında, paylaşımı kendisinin yaptığını ancak şeriatın din değil siyasi bir rejim olduğunu, dini bir inanca hakarette bulunmadığını dile getirdi.

İddianamede, Türk Dil Kurumu’na göre şeriatın kelime anlamının, "Kur’an-ı Kerim’deki ayetlerde Hz. Muhammed’in sözlerine dayanan İslam kanunu, İslam hukuku" olduğuna işaret edildi.

Feyza Altun’un paylaşımının ardından bir çok sosyal medya kullanıcısının bu paylaşıma tepki gösterdiğine dikkat çekilen iddianamede, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlikenin meydana geldiği görüşü aktarıldı.

Bu yüzden Feyza Altun hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.