Dani Alves kimdir?

Cinsel saldırı suçlarından 4.5 yıl hapis cezasına çarptırtılan Brezilyalı futbolcu Dani Alves kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
10 Mart 2024 10:24
GÜNCELLEME
10 Mart 2024 10:24
Dani Alves kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Brezilyalı futbolcu Daniel Alves da Silva, 6 Mayıs 1983 tarihinde Juazeiro'da doğdu. Sağ bek mevkiinde oynamış olan Alves, futbol kariyeri boyunca tüm zamanların en iyi beklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Futbol Kariyeri

Alves, kariyerine Bahia takımında başladı ve 2001 yılında Bahia'nın A takımında profesyonel maçlara çıktı. Başarılı performansının ardından 2002'de Sevilla tarafından transfer edildi. Sevilla'da UEFA Kupası zaferlerinde önemli rol oynayan Alves, genç yaşında Avrupa'nın önde gelen kulüplerinin dikkatini çekti.

2008 yılında Barcelona'ya transfer olan Alves, burada 8 yıl boyunca büyük başarılar elde etti. 2016/2017 sezonunda Juventus'a transfer olan futbolcu, ardından 1. FC Union Berlin'e katıldı.

Millî Takım Kariyeri

Brezilya millî takımıyla da başarılı bir kariyere sahip olan Alves, 2007 Copa América ve 2009 FIFA Konfederasyonlar Kupası'nı kazandı. 2009'daki turnuvada attığı frikik golüyle Brezilya'nın finale çıkmasında etkili oldu.

Kişisel Hayatı

Alves, futbol dışında da önemli bir figürdür. 2011'de Özel Olimpiyatlar Elçisi olarak atanmış ve zihinsel engelli insanlar için futbolu teşvik etmiştir. Ayrıca, eski takım arkadaşı rapçi José Manuel Pinto ile bir şarkı yayınlamış ve çeşitli çevre girişimlerine katılmıştır.

Eylül 2021'de, Brezilya cumhurbaşkanı lehine slogan attığı için Jair Bolsonaro'nun destekçisi olduğunu açıkladı. Aynı yıl, Earthshot Prize konsey üyesi olarak atandı.


Cinsel Saldırı İddiaları

20 Ocak 2023'te Alves, İspanyol polisi tarafından cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklandı. İddiaya göre, gece kulübünde yaşanan olayda Alves'in müdahelesiyle ilgili detaylar, şikayetçinin ifadeleri ve delillerle çelişmektedir. Alves, olayla ilgili farklı versiyonlarda açıklamalarda bulunmuş, ancak tutarsızlıklar ortaya çıkmıştır. UNAM, Alves'in tutuklanmasının ardından kulüple olan sözleşmesini feshetme kararı almıştır. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.