Settar Arslan'dan 'işçiler yüzde 49'luk zam bekliyor' mesajı

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, kamu işçilerinin zam oranıyla ilgili konuştu. Aslan, "Arkadaşlarımızın ​49.25'lik ​​yeknesaklığın sağlanması konusunda bir beklentileri var." dedi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 16:45
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 17:12
Settar Arslan'dan 'işçiler yüzde 49'luk zam bekliyor' mesajı
Ecem Çetin Editör

Öz Orman İş Sendikası’nın  55. Temsilciler Eğitim Toplantısı, Ankara Kızılcahamam'daki Çam Hotel'de başladı. 

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Çerçeve protokol kapsamında maaşlara yüzde 110'a yakın zam aldıklarını ifade eden Aslan, Türkiye'deki yüksek enflasyonun ve zamların alım gücünü ortadan kaldırdığını söyledi. Settar Aslan, alım gücünün gitmesiyle beraberde işçilerde bir serzeniş başladığını belirtti. 

Memur ve emeklilere verilen yüzde 49.25'lik zamma ilişkin konuşan Aslan, "Hükümetimizden şunu bekliyorduk; O zam  kamu işçisine de verilsin. Arkadaşlarımızın 49.25'lik yeknesaklığın sağlanması konusunda bir beklentileri var" dedi. 

Geleceğe dair bir taleplerinin daha olduğunu belirten  Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, işçiler arasındaki kıdem sorununa değindi. 

"5 Mayıs'ta imzalanan zamla tabanı on beş bin liraya çektik. Ve üstüne de yüzde kırk beş zam yapmıştık. Bunu yaparken yukarıdan alıp aşağıya vermedik. Yukarıdaki zam alması gereken zammı aldı. Aşağıdakileri yukarı çektik." diyen Aslan, bu çekmenin sonucunda 10 yıllık işçiyle 25 yıllık işçinin aynı seviyeye denk geldiğini belirtti. 

Settar Aslan, bu durumun iş yerlerinde bir rahatsızlık doğurmaya başladığını ifade etti. 

TÜİS'le bunu aşamadıklarını belirten Aslan, şu ifadeleri kullandı; 

"Çerçeve protokolünde bu yok. Bu nedenle aşamayız dendi. En azından bu önümüzdeki altı ay sonra sözleşmeye oturacağız. En azından bu sözleşmede bu merdiven sisteminin eski işçiyle yeni arasındaki merdiven sisteminin yeniden kurulması gerektiğine inanıyoruz. 

O merdivenlerle iyileşme sisteminin yeniden kurulması konusunda, yani kıdemine göre bir lira verseniz otuz yıllık otuz lira eder. On yıllık içinde on lira eder. Yirmi beş yıllık yirmi beş lira eder. Tatlı bir merdivenleşme olur. Kimseyi de rahatsız etmez. "

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.