Frederik Rønnow kimdir?

Bundesliga kulübü Union Berlin ve Danimarka milli takımında kaleci olarak oynayan Frederik Rønnow kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 13:33
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 14:20
Frederik Rønnow kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Frederik Riis Rønnow, 4 Ağustos 1992 doğumlu, Danimarkalı bir kaleci ve Bundesliga ekibi Union Berlin ile Danimarka milli futbol takımında forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri

Horsens: Rønnow, futbol kariyerine genç yaşta Horsens kulübü Stensballe IK'nın altyapısında başladı. 16 yaşında AC Horsens'e katıldı. İlk profesyonel maçına 7 Eylül 2011'de Holstebro'ya karşı oynanan Danimarka Kupası maçında çıktı.

Danimarka U21 takımının birinci kalecisi olmasının yanı sıra, 2012-13 sezonunda Horsens Yılın Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü. Ancak, Horsens'in Danimarka Süper Liginden düşmesinin ardından, Rønnow'un menajeri, eski Danimarka milli oyuncusu John Sivebæk, müşterisinin Danimarka 1. Lig'de oynamasına karşı çıkarak, 5 Temmuz 2013'te Lukáš Hrádecký'nin ayrılmasının ardından Rønnow'un Esbjerg fB'ye sezonluk kiralık olarak transfer olmasını sağladı.

Brøndby: Temmuz 2015'te Rønnow, Brøndby IF ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. UEFA Avrupa Ligi'nde iki maça çıktı ve Brøndby'nin PAOK'a elendiği maçlarda yer aldı. Ligde 33 maça çıkarak takımını dördüncü sıraya taşıdı. 2016-17 sezonunda Avrupa Ligi elemelerinde yedi maça çıkan Rønnow, bir kırmızı kart gördü ve takımı Panathinaikos'a elendi. 

Eintracht Frankfurt: Nisan 2018'de Rønnow'un Eintracht Frankfurt'a Temmuz 2018'de transfer olacağı açıklandı. Alman Süper Kupası'nda 12 Ağustos 2018'de ilk kez forma giydi. Ancak güvenilir performanslar sergileyemediği için Eintracht, yaz transfer döneminin sona ermesine kısa bir süre kala Paris Saint-Germain'den Kevin Trapp'ı kiralayarak kaleci pozisyonunu güçlendirdi ve Rønnow'un başlangıç pozisyonunu kaybetti.

Schalke 04'a Kiralık Gidiş: 30 Eylül 2020'de Rønnow, Schalke 04'e bir yıllığına kiralandı. Bundesliga'da yedi maça çıktıktan sonra sakatlık yaşadı ve Fährmann'ın geri dönüşünden sonra forma şansı bulamadı. Sezon sonunda Schalke, Bundesliga'ya veda etti ve Rønnow Frankfurt'a döndü.

Union Berlin'e Transfer: 20 Temmuz 2021'de Rønnow, Union Berlin'e üç yıllık bir sözleşmeyle transfer oldu ve başlangıçta kalecinin yedeği olarak görev yapacaktı. İlk maçına 27 Ekim'de Waldhof Mannheim'a karşı DFB-Pokal maçında çıktı.

Milli Kariyeri

Çeşitli Danimarka genç milli takımlarında forma giydikten sonra, 9 Mart 2016'da teknik direktör Åge Hareide tarafından İzlanda ve İskoçya'ya karşı oynanacak hazırlık maçları için Danimarka milli takımına çağrıldı. 2018 FIFA Dünya Kupası için Danimarka'nın kadrosunda yer aldı. Haziran 2021'de, 2020 UEFA Avrupa Şampiyonası'na yönelik Danimarka milli takımının kadrosuna dahil edildi, ancak hiçbir maçta forma giymedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.