Mansur Yavaş'tan "siyaset zenginleşme aracı olmasın" çıkışı

Türkiye’de zengin ve fakir arasındaki farkın açılmasını yolsuzluklara bağlayan Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkan adayı Mansur Yavaş, “Bu dengesizliği ben yolsuzluğa bağlıyorum. Artık bu dönem bitmeli bir şekilde .Artık siyaset insanların zenginleşme aracı olmamalı. Bu ayıp bir şey” dedi. Yavaş, 2019 ve 2024 malvarlıklarını açıkladığını hatırlatan Yavaş, “ Rakiplerimin de açıklamasını beklerim. Ama açıklamazlarsa kendi takdirleri… Ben her zaman şeffaf olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 14:21
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 15:17
Mansur Yavaş'tan ''siyaset zenginleşme aracı olmasın'' çıkışı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

CHP ABB Başkan adayı Mansur Yavaş dün ‘Şeffaflık Taahhütnamesi’ imzaladı ve hem 2019 hem de 2024 mal varlığını açıkladı.

"Seçilmem durumunda; şeffaf, dürüst, hesap verebilir, katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışı doğrultusunda faaliyet göstereceğimi taahhüt ederim" ifadelerini Taahhütname ile kayıt altına alan Yavaş,  birinci derece akrabaları ve kendisinin mal varlığı bildirimlerini yıllık olarak ilan edeceğini de imza altına aldı.

Mansur Yavaş bugün 31 yıl aradan sonra takım hâlinde Avrupa Şampiyonu olarak yurda dönen ASKİ Spor Kulübü’nün sporcularıyla bir araya geldi.

Program sonrasında gazetecilerin “Malvarlığınızı açıkladınız. Rakiplerinizden hala bir adım yok” hatırlatması yapılması üzerine bir değerlendirmede bulundu.

2009, 2014 ve 2019’da mal varlığını her aday oluşunda açıkladığını belirten Yavaş, bu kez 2019 ve 2024 arasında karşılaştırma yapabilmeleri açısından ikisini de ilan ettiğinin altını çizdi.

Yavaş, Türkiye’de zengin ve fakir arasındaki farkın açıldığını, durumu iyi olan ve olmayanlar arasındaki farkın derinleştiğine dikkati çekti.

“Bu dengesizliği yolsuzluğa bağlıyorum"

Bunu sosyal desteklerden anladıklarını belirten Yavaş,  “Bu dengesizliği ben yolsuzluğa bağlıyorum. Artık bu dönem bitmeli bir şekilde” dedi.

Yavaş, “Artık siyaset insanların zenginleşme aracı olmamalı. Bu ayıp bir şey” diye konuştu.

Açık bir şekilde mali durumunu duyurduğuna işaret eden Yavaş, rakiplerinden de aynı tavrı göstermelerini beklediğini dile getirdi.

“Rakiplerimin de açıklamasını beklerim"

Mansur Yavaş, “Rakiplerimin de açıklamasını beklerim. Ama açıklamazlarsa kendi takdirleri… Ben her zaman şeffaf olmaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Halkın bunu bilmesinin dedikodu ve şaibeleri kaldıracağının altını çizen Yavaş, bun da kendilerini rahatlatacağını dile getirdi.

Mansur Yavaş, “Halkın siyasetçiye olan güvenini başka türlü yeniden tesis etmemiz mümkün değil” değerlendirmesinde bulundu.

Şeffaflığa büyük önem verdiğini vurgulayan Yavaş, sadece mal varlığı açıklamasıyla yetinmeyip belediyedeki uygulamalara da bu anlayışı yansıttıklarını bildirdi.

Yavaş bu çerçevede, bütün ihaleleri canlı yayınladıklarını, Sayıştay Raporlarını, mali raporları paylaştıklarını ifade etti.

Bu sayede vatandaşın vergilerin nereye gittiğini, ödedikleri paranın nerelere harcandığını görebileceğini anlatan Yavaş, ayrıca büyük projeleri pankartlarla millete duyurduklarını söyledi.

Yavaş, bu uygulamanın da örnek olup yaygınlaşması temennisinde bulundu.

CHP ABB Başkan adayı Mansur Yavaş’ın açıklaması şöyle:




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.