Demet Evgar kimdir?

UNESCO İyi Niyet Elçisi, sinema, dizi ve tiyatro oyuncusu olan Demet Evgar kimdir?
Suat Mutlu
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 14:31
Demet Evgar kimdir?

18 Mayıs 1980 tarihinde Manisa'da doğan Evgar, Arnavut kökenlidir. Oyunculuk kariyerine 17 yaşında Manisa'daki amatör tiyatro grubu Afsem Tiyatrosu'nda başladı. Sahne hayatına Ray Cooney'in "Kaç Baba Kaç" oyunuyla adım attı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Konservatuvar eğitimi sırasında arkadaşlarıyla birlikte "Tiyatro Kılçık" adında bir grup kurdu ve bu grupla oyunculuk ve oyun yazarlığı yaptı.

Kenter Tiyatrosu'nda "Aşk Çemberi" oyununda ve Tiyatro Kılçık'ta "Takanlar ve Takılanlar" ile "Ayşegül Hindistan’da" adlı oyunlarda rol aldı. 2009'da Mehmet Birkiye'nin yönettiği Kent Oyuncuları tiyatrosunda sahnelenen "Cimri" adlı oyunda "Elise" karakterini canlandırdı. Bu rolüyle 2010 yılında 8. Tiyatro Ödülleri'nde Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü'ne layık görüldü.

Televizyon ve Sinema Kariyeri: "Aslı ile Kerem," "Bütün Çocuklarım" ve "Emret Komutanım" gibi televizyon dizilerinde ve "Banyo" ile "Beyza’nın Kadınları" gibi sinema filmlerinde rol aldı. 2007'de Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenen Rock Müzikalleri'nde rol aldı. 2009'da Mahsun Kırmızıgül'ün "Güneşi Gördüm" filminde "Havar" karakterini canlandırdı. 2010 yılında Cem Yılmaz ve Ozan Güven ile başrolleri paylaştığı "Yahşi Batı" filminde ve ardından Mete Horozoğlu, Ali Atay ve Fırat Tanış ile birlikte oynadığı "Vay Arkadaş" filminde rol aldı.

"1 Erkek, 1 Kadın" adlı televizyon dizisinde "Zeynep Yıldırım" karakterini canlandırdı. Özgü Namal'ın jüri üyeliği yaptığı Yetenek Sizsiniz Türkiye programında Namal'ın yerinde kısa süreliğine bulundu. 2012'de manken Didem Soydan ile GQ dergisinin kapak sayfasına birlikte poz verdiler. 2015 yılında, Türk sinemasının 100. yılında Beyoğlu Belediyesi Başkanlığı ve TÜRSAK Vakfı iş birliğinde düzenlenen "Türk Sinemasının 100. Yılında En İyi İlk On'ları" projesi kapsamında Türk sinema tarihinin en iyi 10 kadın komedi oyuncusundan biri olarak seçildi.

 2017'de Engin Günaydın ile başrollerini paylaştığı "Aile Arasında" filmi 5,3 milyon seyirci tarafından izlenmiş ve Türkiye'de bilet satış kayıtlarının tutulmaya başlandığı 1989 yılından sonraki dönemde en çok izlenen 10 sinema filmi arasına girmiştir. 2018'de "Avlu" adlı TV dizisi ile yeniden dikkatleri üzerine çeken Demet Evgar; Ceren Moray, Kenan Ece, Şebnem Dönmez, Teoman Kumbaracıbaşı gibi isimlerle başrolde oynamıştır. 2020-2021 yıllarında Show TV'de yayımlanan "Alev Alev" dizisinde "Cemre" karakteriyle başrolde yer almıştır. Bahar dizisiyle oyunculuk kariyerine devam etmektedir.

Özel Hayatı: Demet Evgar, 6 yıldır birlikte olduğu Levent Babataş ile 17 Mart 2022 tarihinde evlendi. Bu evlilikten 18 Ağustos 2022 tarihinde Mavi adını verdikleri bebeğini dünyaya getirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2126031/demet-evgar-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.