BM: Gazze’de 153 tesisimiz 300 kez vuruldu

BM (Birleşmiş Milletler)’den yapılan açıklamada, “Gazze'de 300'den fazla saldırıda 153 tesisimiz vuruldu” bilgisi verildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 18:08
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 18:20
BM: Gazze’de 153 tesisimiz 300 kez vuruldu
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler (BM), devam eden İsrail saldırıları altında Gazze Şeridi'nin yaşadığı insani krize dikkat çekti. Gazze'de artık "güvenli hiçbir yerin kalmadığını" vurgulayan BM, bölgedeki kritik tesislerin zarar gördüğünü açıkladı.

GAZZE'DE UNRWA TESİSLERİ HEDEFTE

BM'ye bağlı Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada Gazze'deki durumun vahametini aktardı. Açıklamada, İsrail'in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarında, 153 UNRWA tesisinin 300'den fazla kez hedef alındığına işaret edildi.

GAZZE'DEKİ İNSANİ DURUM KRİTİK

Saldırılar nedeniyle Gazze'de sivil altyapının ciddi şekilde zarar gördüğü, gıda üretiminin durma noktasına geldiği ve hastanelerin savaş alanına dönüştüğü belirtilen açıklamada, bölge için acilen ateşkes çağrısında bulunuldu. BM'nin vurguladığı bu acil durum, Gazze'deki insani krizin derinleştiğini gözler önüne seriyor.

GAZZE'DE YAŞAM MÜCADELESİ

İsrail'in süregelen saldırıları altında Gazze Şeridi'nde yaşanan insani felaket, BM'nin son raporlarına da yansıdı. Açıklanan veriler, bölgedeki yaşam şartlarının ne kadar zorlaştığını ve Gazze halkının karşı karşıya kaldığı mücadeleyi ortaya koyuyor. BM, Gazze'de güvenli bir sığınak bulmanın artık mümkün olmadığını, bu durumun bölgedeki tüm siviller için ciddi bir risk oluşturduğunu belirtiyor. Gazze'de yaşanan bu dram, uluslararası toplumun acil müdahalesini gerektiriyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.