CHP Edirne Belediye Başkan Adayı çekildi

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Şükrü Ciravoğlu, yaşadığı sağlık sorunları sebebiyle, hastanede noter aracılığıyla adaylıktan çekildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
22 Şubat 2024 18:26
GÜNCELLEME
22 Şubat 2024 18:32
CHP Edirne Belediye Başkan Adayı çekildi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Edirne'de Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) belediye başkan adaylığı süreci beklenmedik bir gelişmeyle yeni bir döneme girdi. CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, adaylık sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

SAĞLIK SORUNLARI NEDENİYLE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

CHP Edirne İl Başkanı Samet Kahraman, Edirne Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, başlangıçta CHP Edirne Belediye Başkan adayı olarak gösterilen Şükrü Ciravoğlu'nun, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiğini duyurdu. Kahraman, Ciravoğlu'nun bu kararı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında aldığını ve hastanede noter aracılığıyla adaylığını geri çektiğini belirtti.

GENCAN İLE YOLA DEVAM KARARI ALINDI

Kahraman, Şükrü Ciravoğlu'nun yerine, ön seçimde en çok oyu alan Filiz Gencan'ın CHP Edirne Belediye Başkan adayı olarak belirlendiğini ifade etti. Gencan'ın adaylığının Merkez İlçe Seçim Kurulu'na bildirildiğini aktaran Kahraman, süreç hakkında "Durmadan, sahaya çıkıp Filiz Gencan'la birlikte çalışacağız." dedi. Ayrıca, Kahraman Ciravoğlu'na geçmiş olsun dileklerini iletti.

YENİ SÜREÇ VURGUSU

Filiz Gencan ise, Ciravoğlu'nun bir an önce sağlığına kavuşmasını dileyerek, kendisi için bu durumun yeni bir süreç olduğunu belirtti. Gencan, "Derlenip, toparlanacağız, çok güçlüyüz daha da güçleneceğiz." ifadelerini kullanarak, devam eden süreç sonrasında geniş kapsamlı bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu.

CİRAVOĞLU'NUN SAĞLIK DURUMU

Şükrü Ciravoğlu'nun kalp rahatsızlığı şikayetiyle hastaneye başvurduğu ve 12 Şubat Pazartesi günü anjiyo işlemi geçirdiği, bu işlem sırasında kalp damarına stent takıldığı bilgisi paylaşıldı. Bu sağlık sorunları, Ciravoğlu'nun adaylıktan çekilme kararında önemli bir etken oldu.

Edirne CHP teşkilatı, bu beklenmedik değişiklikle birlikte, yerel seçimlerde güçlü bir kampanya yürütmek ve seçim zaferi elde etmek için yeniden organize olmanın yollarını arıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.