Şoray Uzun kimdir?

90'lardan günümüze yetenekleri ile anılan sunucu, senarist, yönetmen ve oyuncu olan Şoray Uzun kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
23 Şubat 2024 10:25
GÜNCELLEME
23 Şubat 2024 10:33
Şoray Uzun kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Türk televizyonunun sevilen isimlerinden Şoray Uzun, 9 Haziran 1967 tarihinde Razgrad'da dünyaya geldi. Ailesi 1974'te Muhacir olarak Adana'ya yerleşti ve genç Şoray, eğitim hayatına Adana'da başladı. Lise eğitimini İstanbul'da tamamlayan Uzun, Marmara Üniversitesi İletişim Bilgileri Fakültesi Radyo-TV Bölümü'nden mezun olduktan sonra aynı bölümde master yapma kararı aldı.

Kariyerine televizyon dünyasında adım atan Uzun, farklı film ve dizilerde görev aldı. Halen televizyon programı sunuculuğu yapmaktadır. Ahmet karakteriyle tanınan sanatçı, 2012-2022 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan "Seksenler" adlı dizide başarılı performansıyla dikkat çekti. Ayrıca, 2013 yılında TRT 1'de yayınlanan "Cevap Soruda" adlı yarışma programını sunarak yeteneklerini daha geniş bir kitleye tanıttı.

Uzun, aynı zamanda oyunculuk kariyerinde de başarılar elde etti. Ersen ve Dadaşların 1988'de çıkardığı albümde yer alan "Bekle Sevgilim Yaz Gelir" şarkısına çekilen klip ile müzik dünyasına da adım attı.

1998 yılında Elçin Uzun ile hayatını birleştiren Şoray Uzun'un bu evliliğinden üç erkek çocuğu dünyaya geldi. Kaygısızlar dizisindeki Kültigin ve Seksenler dizisindeki Ahmet rolleriyle izleyicilerle buluşan Şoray Uzun, hem yetenekleriyle hem de kişisel yaşamıyla dikkat çeken bir isim olmayı sürdürüyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.