Vatan Şaşmaz kimdir?

2000'lerin unutulmaz isimleri arasında yer alan oyuncu, sunucu ve yazar Vatan Şaşmaz kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
23 Şubat 2024 10:46
GÜNCELLEME
23 Şubat 2024 10:52
Vatan Şaşmaz kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Türk televizyon, sinema ve medya dünyasının sevilen isimlerinden Vatansever Şaşmaz, 8 Ocak 1975 tarihinde İstanbul'da dünyaya gelmiş ve 27 Ağustos 2017 tarihinde aynı şehirde yaşamını yitirmiştir. Aslen Çanakkale Bigalı olan Şaşmaz, annesi tarafından İstanbul Vatan Caddesi'nde doğduğu için "Vatansever" ismi ile anılmıştır.

Gençlik yıllarında fotomodellik yaparak adını duyuran Şaşmaz, aynı zamanda birçok reklam ve klip projelerinde de yer almıştır. Uzun yıllar boyunca Melike Öcalan ile birlikte atv'de sabah programlarını sunarak televizyon kariyerine başlamış, daha sonra atv'de "Özel Hat" isimli bir magazin programını sunmuştur. Televizyon dünyasında Engin karakteriyle tanınan oyuncu, "Çocuklar Duymasın" dizisindeki performansıyla geniş bir izleyici kitlesi tarafından sevilmiştir.

Oyunculuk kariyerindeki başarıları arasında TGRT için çekilen Akşemseddin'in hayatının anlatıldığı filmdeki performansı ve TRT için çekilen "Dudaktan Kalbe" adlı filmdeki Doktor Ergun rolü bulunmaktadır.

Ne yazık ki, Vatansever Şaşmaz'ın hayatı, 27 Ağustos 2017'de İstanbul'daki bir otelde eski manken ve oyuncu Filiz Aker tarafından tabancayla vurularak son buldu. Ardında unutulmaz anılar bırakan Şaşmaz, İstanbul'daki Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.