Hurşit Yıldırım kimdir?

Adalet Bakanı Yardımcılığı görevine atanan Hurşit Yıldırım kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
23 Şubat 2024 11:09
GÜNCELLEME
23 Şubat 2024 11:28
Hurşit Yıldırım kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Türk siyasetçi ve hukukçu Hurşit Yıldırım, 3 Mart 1974 tarihinde Yozgat'ta dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yıldırım, siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında sürdürmektedir. TBMM 26. dönemde AK Parti İstanbul milletvekili olarak görev yapmış ve aynı zamanda Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Yıldırım, hayatının bir dönemini İstanbul Yozgatlılar Derneği'nde genel sekreter olarak geçirmiş, ayrıca Kadıköy İnsan Hakları Kurulu, Hukukçular Derneği ve Uluslararası Hukukçular Birliği gibi önemli derneklerde aktif görevler üstlenmiştir. Partisinin Kadıköy ilçe teşkilatında çeşitli sorumluluklar üstlenen Yıldırım, 2014 Türkiye yerel seçimlerinde Kadıköy belediye başkanlığı için aday olmuş, ancak seçimi CHP'li rakibi Aykurt Nuhoğlu'na karşı kaybetmiştir.

2015 genel seçimlerinde İstanbul milletvekili olarak görev alan Yıldırım, siyasi arenada etkinliğini sürdürmüş ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu'na üye olmuştur. 23 Şubat 2024 tarihinde yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır.

Hurşit Yıldırım, evli bir aile adamıdır ve üç çocuğu bulunmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.