ATO Başkanı Gürsel Baran'dan "tek oranlı KDV" talebi

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, aynı sektörde birden fazla KDV oranının uygulanmasının karmaşaya yol açtığını belirterek KDV mevzuatının güncellenmesi ve sektörlerde tek oranlı KDV uygulamasına geçilmesini istedi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
23 Şubat 2024 12:44
GÜNCELLEME
23 Şubat 2024 12:56
ATO Başkanı Gürsel Baran'dan ''tek oranlı KDV'' talebi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran beraberindeki heyetle  Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu’nu ziyaret etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Bakan Yardımcılarına, reel sektörün sorunlarıyla yakından ilgilenmeleri, vergi veren kesimin sorunlarının çözümü konusunda da çalışmalar yapmaları nedeniyle teşekkür eden Baran, kendilerinin de ATO üyelerinin daha etkin ve verimli faaliyet yürütmesi için önündeki engelleri kaldırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Baran, sorunların büyük bölümünün KDV mevzuatının güncel olmaması ve ihtiyaçlara cevap verememesinden kaynaklandığını belirtti.

Aynı sektörde birden fazla KDV oranının uygulanmasının karmaşaya yol açtığına işaret eden Baran, KDV mevzuatının güncellenmesi ve sektörlerde tek oranlı KDV uygulamasına geçilmesini istedi.

Baran, iş dünyasında istihdama ilişkin sorunların öne çıktığını ifade etti.

ATO Başkanı Baran, kamunun istihdama ilişkin politikalarının özel sektör için rekabet sorunu ortaya çıkarmayacak şekilde uygulanmasının önemine işaret etti.

Baran ve beraberindeki heyet Bakan Yardımcısı Hatipoğlu’na şu konuları da  rapor halinde iletti:




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.