CHP: Emekliler, ikramiyeleriyle 6-7 kilo et alabilecekler

MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Emekliler dini bayramlarda ödenen bayram ikramiyesi ile 2018 yılında küçükbaş kurbanlık alabiliyordu. Bu yıl ise sadece 6-7 kilo et alabilecekler" dedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
26 Şubat 2024 20:58
GÜNCELLEME
26 Şubat 2024 21:11
CHP: Emekliler, ikramiyeleriyle 6-7 kilo et alabilecekler
Kay
Kaynak Kaynak: AA

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, emeklilerin ekonomik zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti. Yücel, emeklilere dini bayramlarda verilen ikramiyenin, 2018 yılında küçükbaş bir kurbanlık alınabilmesini sağlarken, bu yıl aynı ikramiye ile sadece 6-7 kilogram et alınabileceğini ifade etti.

MYK TOPLANTISINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Özgür Özel liderliğinde toplandı. Toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yücel, İliç'te yaşanan maden ocağındaki toprak kaymasıyla ilgili soruşturmaların halkın öfkesini yatıştırmak amacıyla yapıldığını söyledi. Ancak, gerçek sorumluların açıklanmadığını iddia etti.

KREDİ KARTI BORÇLARINDAKİ REKOR ARTIŞ

Yücel, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine atıfta bulunarak, bireysel kredi kartı borçlarının 27 Aralık 2022'de 446 milyar lira iken, 24 Kasım 2023 itibarıyla %133 artarak 1 trilyon 43 milyar liraya ulaştığını belirtti. Bu artışın rekor bir düzey olduğunu vurguladı.

FAİZ KARARLARI VE EKONOMİK DURUM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın faizleri sabit tutma kararını eleştiren Yücel, asıl meselelerin enflasyon ve fiyat artışları olduğunu söyledi. Yücel, "Fiyatları sabit tutun da, vatandaş rahat bir nefes alsın." ifadesini kullanarak, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

EMEKLİLERİN DURUMU VE YARGI PAKETİ ELEŞTİRİLERİ

Emeklilerin mali durumuna değinen Yücel, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması ve bayram ikramiyelerinin bu oranda iyileştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, AK Parti hükümetlerinin hukuk alanında yarattığı tahribata ve 8. Yargı Paketi'nin Anayasa'ya aykırılıklar içerdiğine dair eleştirilerde bulundu. Bu paketin yetersiz olduğunu öne sürdü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.