DMM’den "kredi kartına taksit kaldırıldı" haberlerine yalanlama!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), "kredi kartına taksit kaldırıldı" iddialarını yalanladı. DMM’den yapılan açıklamada, "Hazine ve Maliye Bakanlığı veya ilgili kuruluşlar tarafından, kredi kartı kullanımlarında taksit uygulamasının kaldırılmasına ilişkin hayata geçirilmiş herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır" denildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
26 Şubat 2024 22:33
GÜNCELLEME
26 Şubat 2024 22:34
DMM’den ''kredi kartına taksit kaldırıldı'' haberlerine yalanlama!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), son dönemde sosyal medya üzerinden yayılan ve kredi kartı taksitlendirmelerinin kaldırıldığına dair iddiaların gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Merkez tarafından yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı ya da ilgili diğer kurumlarca böyle bir düzenlemenin hayata geçirilmediği vurgulandı.

YANLIŞ BİLGİLERİN PİYASAYI ETKİLEME POTANSİYELİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

DMM (Dezenformasyonla Mücadele Merkezi), kredi kartlarıyla ilgili olarak yanlış bilgilere dayanarak yapılan spekülatif açıklamaların piyasanın işleyişine zarar verebileceğini belirtti. Bu tür mesnetsiz iddiaların, resmi olmayan kaynaklar tarafından ortaya atıldığına dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların ve piyasa aktörlerinin sadece resmi kurum ve yetkililerin açıklamalarına güvenmesi gerektiği ifade edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.