Abbas, hükümetin istifasını kabul etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, hükümetin istifasını kabul etti. Mahmud Abbas, istifasını sunan Muhammed Iştiyye'den ve kabinedeki diğer bakanlardan yeni hükümet kuruluncaya kadar “geçici hükümet” sıfatıyla çalışmalarına devam etmelerini istedi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
26 Şubat 2024 22:40
GÜNCELLEME
26 Şubat 2024 22:44
Abbas, hükümetin istifasını kabul etti
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Başbakan Muhammed Iştiyye tarafından sunulan istifayı kabul etti. Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, bu karar Abbas ve Iştiyye'nin Ramallah'taki bir görüşmesinin ardından alındı.

GEÇİCİ HÜKÜMET GÖREVDE KALACAK

Devlet Başkanı Abbas, hükümetin istifasını kabul etmesinin ardından, Iştiyye ve mevcut kabineden, yeni bir hükümet oluşturulana dek görevlerini "geçici hükümet" olarak sürdürmelerini talep etti. Bu süreç, Filistin siyasi yapısında önemli bir geçiş dönemini işaret ediyor.

BAŞBAKAN IŞTIYYE'NİN İSTİFA GEREKÇESİ

Başbakan Muhammed Iştiyye, işgal altındaki Batı Şeria'nın Ramallah kentinde gerçekleştirilen haftalık kabine toplantısında, istifasını Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sunduğunu açıkladı. Iştiyye, istifasını sunarken, Filistin davasına ve siyasi sistemin karşı karşıya kaldığı benzeri görülmemiş zorluklara dikkat çekti. Gazze'deki Filistin halkına yönelik zorla aç bırakma, göçe zorlama gibi soykırım suçlarına işaret ederek, bu kararın ağır koşullar altında alındığını vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.