Pentagon, kendini yakan asker için “trajik olay” dedi

Pentagon, İsrail'i protesto etmek için büyükelçilik önünde kendini yakan ABD askeri Aaron Bushnell’in ölümünü sadece "trajik olay" diyerek geçiştirdi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 00:50
GÜNCELLEME
27 Şubat 2024 00:59
Pentagon, kendini yakan asker için “trajik olay” dedi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

ABD Savunma Bakanlığı, yani Pentagon, bir askerin İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendini ateşe vererek gerçekleştirdiği protestoyu "trajik bir olay" olarak nitelendirdi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, günlük basın toplantısında, bu konuda soruları yanıtladı.

BİR ASKERİN ÇIĞLIĞI

Aaron Bushnell adlı ABD Hava Kuvvetleri mensubu, İsrail'in Gazze saldırılarına yönelik ABD'nin desteğine karşı çıkarak kendini yakan asker, bu eylemiyle dünya genelinde büyük yankı uyandırdı. 25 yaşındaki Bushnell, "Artık soykırım suçuna iştirak etmeyeceğim." diyerek, kendisini ve eylemini Filistinlilere yapılan zulmü protesto etmek amacıyla gerçekleştirdi.

ASKERİN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI

Ryder, Aaron Bushnell'in ölümünü doğrulayan ABD Hava Kuvvetleri'nin, ailesine başsağlığı dilediğini ve bu konuda 24 saat sonra daha fazla bilgi vermeyi planladıklarını belirtti. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in, bu olayın ABD ordusu içinde daha büyük bir sorunu işaret edip etmediği konusundaki endişeleri sorulduğunda, Ryder, Bakan'ın durumu yakından takip ettiğini aktardı.

İSRAİL'E DESTEK SÜRECEK

ABD'nin, İsrail'e sağlanan silah ve ekipmanın Gazze'deki sivil halk üzerinde kullanılmasının ABD ordu personelini rahatsız edip etmediği sorusuna ise Ryder, ABD'nin İsrail'e "sarsılmaz" bir şekilde destek vermeye devam edeceğini ancak Gazze'de sivil güvenliği ve insani yardımı gözetmesi beklentisini İsrail'e iletmeye devam edeceklerini belirtti.

WASHINGTON POLİSİNDEN AÇIKLAMA

Olayın detayları hakkında daha fazla bilgi alınması gerektiğinde, Washington DC Metropolitan Polis Departmanı'nın takip ettiği ve soruların bu kuruma yönlendirilmesi gerektiği belirtildi. Toplantı boyunca, Aaron Bushnell'in protestosu hakkında başka sorular gelmedi.

BÜYÜKELÇİLİK ÖNÜNDEKİ DRAMATİK ANLAR

Aaron Bushnell, 25 yaşında, aktif görevde bir ABD Hava Kuvvetleri askeri olarak, İsrail'in Washington Büyükelçiliği önünde kendisini ateşe vererek dramatik bir protesto gerçekleştirdi. Askeri elbiseler içinde, "Filistin'e özgürlük" diye bağırarak alevler içinde kalan Bushnell, olay yerindeki polisler tarafından söndürülmeye çalışıldı ancak ne yazık ki hayatını kaybetti. Metropolitan Polis Departmanı, Bushnell'in bu cesur ancak trajik eyleminin ardından yaşamını yitirdiğini doğruladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.