Kızılhaç: Gazze'de açlık riski her geçen gün artıyor

Kızılhaç’tan yapılan açıklamada, Gazze’de ciddi gıda güvensizliğinin yaşandığının altını çizerek, “Gazze'de açlık riski her geçen gün artıyor” denildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 01:01
GÜNCELLEME
27 Şubat 2024 01:07
Kızılhaç: Gazze'de açlık riski her geçen gün artıyor
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nun (IFRC) üst düzey temsilcisi Jagan Chapagain, Gazze Şeridi'nde yaşanan ciddi gıda güvensizliği konusunda alarm verdi. X sosyal medya platformu üzerinden yapılan açıklamada, bölgede durumun giderek kötüleştiği belirtildi. Chapagain, Gazze'deki mevcut koşulların, nüfusun büyük bir kısmını derinden etkilediğini ve açlık riskinin her gün arttığını ifade etti.

YÜZDE 80'LIK NÜFUS TEHLİKEDE

Chapagain'in paylaşımlarına göre, Gazze'deki nüfusun yaklaşık %80'i şu anda acil veya yıkıcı akut gıda güvensizliği koşullarıyla karşı karşıya. Bu durum, bölgede yaşayan insanların büyük bir kısmının açlıkla yüz yüze olduğunu gösteriyor.

BARINMA MERKEZLERİNDEKİ RİSKLER

Filistin Kızılayı'nın raporlarına dayanarak Chapagain, Gazze'deki barınma merkezlerinde yaşayan 1 milyondan fazla çocuk ve yaşlının, dehidrasyon, sindirim sorunları, solunum ve cilt hastalıkları ile anemi riski altında olduğunu aktardı. Bu durum, zaten zorlu olan yaşam koşullarını daha da ağırlaştırıyor.

HUMANİTARYAN YARDIM ÇAĞRISI

Gazze'deki insani krizin her gün daha fazla insanı etkisi altına aldığını belirten Chapagain, hayati önem taşıyan yardımların bölgeye ulaştırılabilmesi için güvenli ve engelsiz insani erişimin sağlanması gerektiğini vurguladı. Uluslararası toplumun bu konuda acil eylem alması çağrısında bulunuldu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.