BM’den “güçlü Filistin hükümeti” vurgusu!

BM’den yapılan açıklamada, “Güçlü Filistin hükümeti, kalıcı barış yolunda kritik öneme sahip” denildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
27 Şubat 2024 01:09
GÜNCELLEME
27 Şubat 2024 01:11
BM’den “güçlü Filistin hükümeti” vurgusu!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Birleşmiş Milletler (BM), Filistin'in siyasi sahnesinde önemli bir gelişmeyi değerlendirdi. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye'nin, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a sunduğu istifanın, bölgede kalıcı barışın sağlanmasında kilit bir role sahip olabilecek güçlü bir Filistin hükümetinin varlığını daha da önemli kıldığına vurgu yaptı.

BM SÖZCÜSÜNDEN AÇIKLAMALAR

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlenen günlük basın toplantısında, Gazze'deki durum hakkında çarpıcı bilgiler paylaştı. Özellikle, yeni doğan bebeklerin, annelerinin yetersiz sağlık hizmeti alması ve süregelen bombalamaların yarattığı stres nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekti. Bu olumsuz koşulların, erken doğum oranlarını artırdığına işaret etti.

ATEŞKES ÇAĞRISI VE MÜZAKERELER

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, Gazze'de devam eden çatışmalara ilişkin sorulara yanıt veren Dujarric, Genel Sekreter'in ateşkes çağrısını sürdüreceğini belirtti. Silahların kontrolü ve esirler üzerinde söz sahibi olan tarafların bu çatışmayı sonlandırma gücüne sahip olduğunu vurguladı.

FİLİSTİN'DE YENİ BİR SAYFA

Iştiyye'nin, Devlet Başkanı Abbas'a istifasını sunduğu ve bu kararın, 20 Şubat Salı günü sözlü olarak iletildiği aktarıldı. Iştiyye, Filistin yönetiminin İsrail'in uygulamalarına karşı direnişi sürdürme kararlılığını ve Filistin devleti kurulana kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade etti.

BM'NİN DESTEĞİ DEVAM EDECEK

Dujarric, BM Genel Sekreteri'nin Iştiyye'nin istifasını not aldığını ve Birleşmiş Milletler'in Filistin halkına olan desteğinin süreceğini belirtti. Ayrıca, Gazze dahil tüm Filistin topraklarında etkili bir yönetim kurulmasının, kalıcı barış yolunda hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.