Joe Biden'ın doktoru: Endişelenmeyin...

Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın güncel sağlık durumuna dair paylaştığı raporla, görevini yapmasına engel durum olmadığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 04:55
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 04:30
Joe Biden'ın doktoru: Endişelenmeyin...
AA
Kaynak AA

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başkan Biden'ın doktoru Kevin O'Connor tarafından onaylanan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen raporun detayları paylaşıldı.

O'Connor'ın raporunda, 81 yaşındaki Başkan'ın yıllık muayenesine ilişkin olarak, "yeni bir endişe" olmadığı vurgulandı. Rapor, Biden'ın kendisini iyi hissettiğini ve bu yılki fiziki muayenesinde herhangi bir yeni sağlık sorununun tespit edilmediğini belirtti. Ayrıca, Başkan'ın hiçbir muafiyet veya kolaylık olmaksızın tüm görevlerini yerine getirdiği ifade edildi.

Değerlendirmede, Biden'ın 81 yaşında olduğu ancak sağlıklı, aktif ve güçlü olduğu, bu durumun da icra kurulu başkanlığı, devlet başkanlığı ve başkomutanlık dahil olmak üzere başkanlık görevlerini başarıyla yerine getirebilecek durumda olduğu belirtildi.

Raporda, Biden'ın kalp ritmi, kolesterol seviyeleri gibi detaylı sağlık bilgilerinin yanı sıra uyku apnesi rahatsızlığının da stabil kaldığı bilgisi yer aldı.

Joe Biden'ın sağlık durumuyla ilgili bilgilendirme, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde, sağlık durumu ve yaşına ilişkin tartışmaların devam ettiği bir dönemde geldi.

ABC News/Ipsos tarafından 9-10 Şubat tarihlerinde yapılan ankette, katılımcıların yüzde 86'sının, 81 yaşındaki Biden'ın ikinci dönem başkanlık yapmak için "çok yaşlı" olduğunu düşündüğü belirtilmişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.