Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlar için herhangi bir sağlık hizmeti kalmadı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, akaryakıt bulunamayan Kemal Advan Hastanesinin hizmet dışı kalması sonucu Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlar için herhangi bir sağlık hizmetinin kalmadığını duyurdu.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 07:35
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 05:19
Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlar için herhangi bir sağlık hizmeti kalmadı
AA
Kaynak AA

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde bulunan Kemal Advan Hastanesi'nin de son olarak hizmet dışı kaldığı ifade edildi.

Açıklamada, akaryakıt sıkıntısı nedeniyle jeneratörlerin çalıştırılamadığı hastanede faaliyetlerin tamamen durduğu belirtilerek, Gazze'nin kuzeyinde yaşayanlara herhangi bir sağlık hizmetinin sunulamadığı bilgisi paylaşıldı.

Elektrik jeneratörünün yakıt eksikliği sebebiyle çalışamadığı vurgulanarak, diyaliz, yoğun bakım, çocuk ünitesi, dahiliye, kardiyoloji, genel cerrahi, gece hizmetleri ve pediatrik acil servislerde hizmet verilemeyeceği bildirildi.

İsrail ordusunun sivil yerleşim yerleri, hastane, okul ve yerinden edilmiş Filistinlilerin barınaklarını hedef alan saldırılarını sürdürdüğü ve insani yardımların girişini engellediği belirtilerek, Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu bölgede insani bir felaket yaşandığına dikkat çekildi.

Uluslararası toplumun, özellikle BM'ye bağlı kuruluşların, hastanelerin çoğunun hizmet dışı kaldığı, tıbbi malzeme eksikliği yaşandığı, açlık, susuzluk ve hijyen malzemelerindeki eksiklikler nedeniyle Gazze'de ateşkes çağrısında bulunarak, bölgeye insani yardımların girişinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.