ABB 8974 öğrencinin YKS ücretini ödedi

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi), sosyal destek alan 8974 öğrencinin YKS giriş ücretini ödedi. ABB öğrencilerin yol ve yemek masrafları için de ayrıca 100 liralık ek ödeme yaptı.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 18:36
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 18:39
ABB 8974 öğrencinin YKS ücretini ödedi
MP
Mevlüt Peker Editör

ABB (Ankara Büyükşehir Belediyesi), YKS’ye (Yükseköğretim Kurumları Sınavı) girecek öğrencilerin sınav ücretini bu yıl da karşıladı. 2021 yılında başlayan uygulama çerçevesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı giriş ücreti desteğinden sosyal yardım alan ve başvuru yapan ailelerin çocukları yararlandı.

“Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ve eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla Başkentli öğrencilere eğitim desteği vermeyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulunan Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal yardım alan ya da sosyal yardım için başvuruda bulunan ailelerin çocuklarının gireceği YKS, TYT, AYT veya YTD sınavlarında desteğini sürdürecek.

Sınavlara girecek adayların belediye tarafından duyurusu yapılan internet adreslerine online olarak ÖSYM tarafından onaylanmış sınav başvuru belgelerini göndermeleri gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yapılan başvuruyu inceliyor ve kriterleri uygun olan adayların sınav ücretlerini, T.C. kimlik numaralarına tanımlı olan banka hesabına yatırıyor. Sınav ücretleri karşılanan öğrenciler, ücretin yatırıldığı gün Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa mesajla bilgilendiriliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.