Yardım beklerken öldürülen Filistinli sayısı 112’ye yükseldi

Terör örgütü İsrail'in, insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı saldırısında can kaybı 112'ye yükseldi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 19:44
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 19:50
Yardım beklerken öldürülen Filistinli sayısı 112’ye yükseldi
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Terörist İsrail ordusunun, soykırım uyguladığı Gazze kentinde yardım bekleyen Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 112'ye çıktı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, Gazze'nin güneyinde yer alan Reşid Caddesi'nde bulunan Nablusi Kavşağı'nda, insani yardım bekleyişleri sırasında İsrail ordusunun düzenlediği saldırıya dair yazılı bir açıklama yayımladı. Kudra'nın verdiği bilgilere göre, Şifa Hastanesi'ne 8 yeni ceset daha ulaştırıldı ve böylece saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 112'ye, yaralı sayısı ise 760'a yükseldi.

BÖLGEDE CESETLER BULUNUYOR

Kudra, Nablusi Kavşağı çevresinde hâlâ cesetlerin olduğunu belirtti, bu da yaşanan trajedinin boyutunu gözler önüne seriyor.

İSRAİL'İN SABAH BASKINI

İsrail ordusu, sabah saatlerinde Gazze'nin güneyindeki, Gazze Şeridi'ni kuzeyden güneye bağlayan Reşid Caddesi'nde yer alan Nablusi Kavşağı'nda, insani yardım bekleyen Filistinlilere bombalı ve ateşli saldırı düzenledi. Görgü tanıkları, İsrail'in, ölü ve yaralıları Şifa Hastanesi'ne taşıyan sağlık ekiplerini ve sivilleri de hedef aldığını ifade etti.

GAZZE HÜKÜMETİNDEN TEPKİ: "KASITLI VE PLANLI"

Gazze'deki hükümet, İsrail'in insani yardım bekleyen sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırının "kasıtlı ve planlı" olduğunu vurguladı. Yapılan açıklamada, "İşgal ordusu bu kişilerin, bölgeye insani yardım almak için geldiklerini biliyordu ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.