Borrell’den BM İnsan Hakları Konseyi’ne çağrı!

AB (Avrupa Birliği) Yüksek Temsilcisi Josef Borrell, BM İnsan Hakları Konseyi'ne çağrıda bulundu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Şubat 2024 20:11
GÜNCELLEME
29 Şubat 2024 20:15
Borrell’den BM İnsan Hakları Konseyi’ne çağrı!
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nin 55. Oturumunun, Ukrayna ve Gazze'deki savaş suçları ve ciddi uluslararası insancıl hukuk ihlallerini masaya yatırması gerektiğini vurguladı. Borrell, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımla, konseyin bu yılki oturumunun Ukrayna ve Gazze'deki olaylar nedeniyle zor bir zamanda gerçekleştiğine dikkat çekti.

İNSAN HAKLARI SAVAŞLARIN İLK KURBANI

"Savaşlar, insan haklarının ilk kurbanıdır," diyen Borrell, özellikle Ukrayna ve Gazze'de bu durumun en ağır şekilde yaşandığını belirtti. AB'nin sürecin başından itibaren tüm taraflara uluslararası hukuka saygı gösterme çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

SORUMLULAR HESAP VERMELİ

Borrell, sadece kınamanın ve çağrı yapmanın yeterli olmadığını, uluslararası hukuk ihlallerinin sorumlularının hesap vermesi gerektiğini ifade etti. "Bu Konsey, savaş suçları ve ciddi uluslararası insancıl hukuk ihlallerinin ele alınması için temel bir forum niteliğindedir," diyerek BM İnsan Hakları Konseyi'nin önemine vurgu yaptı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.