İbrahim Erkal kimdir?

"Fantezi Müziğin Kralı" olarak anılan şarkıcı, söz yazarı, besteci, şair ve oyuncu İbrahim Erkal kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
03 Mart 2024 10:40
GÜNCELLEME
03 Mart 2024 10:54
İbrahim Erkal kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

İbrahim Erkal, 10 Ekim 1967, Erzurum doğumlu Türk müzik sahnesinin önemli isimlerinden biri olarak bilinen şarkıcı, söz yazarı, besteci, şair ve oyuncuydu. Sanatçı, "Fantezi Müziğin Kralı" olarak anılıyordu ve 1990'lı yıllardan itibaren çıkardığı albümlerle fantezi ve arabesk müziğin tanınan sanatçılarından biri haline gelmişti. Otuz yıldan fazla bir kariyere sahip olan Erkal, Türkiye'de ve dünya çapında 10 milyona yakın satış yaparak Türkiye'nin tüm zamanların en çok satan müzik sanatçılarından biri olmuştur.

1984 yılında "Sarhoş Baki" adlı ilk profesyonel albümünü çıkaran Erkal, bu dönemde pek dikkat çekemediyse de kendi adını taşıyan "Sensiz Yaşıyamam" albümüyle daha geniş kitlelere ulaştı. 90'lı yılların başından itibaren çıkardığı "Tutku" (1993), "Sıra Bende/Aklımdasın" (1995) ve "Gönlünüze Talibim" (1996) gibi albümleriyle milyonlarca satış yaparak büyük bir hayran kitlesi edindi. "Canısı" adlı şarkısının büyük ilgi görmesi üzerine başladığı oyunculuk kariyeri, "Canısı" adlı TV filmindeki performansıyla büyük beğeni topladı.

Erkal'ın müzik kariyerinin yanı sıra söz yazarlığı, bestecilik ve şiir yazma gibi alanlardaki yetenekleri de dikkat çekiciydi. 2002 yılında "Ben Bu Şöhreti Sevmedim" adlı bir şiir kitabı yayınladı. Müzikte ve oyunculukta elde ettiği başarılarla 3. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde iki ödül kazandı ve birçok ödül töreninde aday gösterildiği kategorilerde birçok ödül kazandı.

Erkal'ın oyunculuk kariyeri, "Canısı" adlı parçasının film teklifi almasıyla başladı. "Canısı" şarkısının sözlerinden uyarlanan ve başrolünü üstlendiği TV filmi 1997'de yayınlandı. Film, reyting rekorları kırınca "Canısı" dizisi çekildi ve büyük başarı elde etti. Ayrıca, "Sırılsıklam" şarkısının hikayesinden uyarlanan aynı adlı diziyle oyunculuk kariyerine devam etti. 1998-2000 yılları arasında yayınlanan bu dizi de büyük ilgi gördü. Erkal, daha sonra 2004 yılında "Cennet Mahallesi" adlı dizide konuk oyuncu olarak yer aldı.

İbrahim Erkal, 2003 yılında Filiz Akgün ile evlendi. Çiftin Dilara, İbrahim Eralp ve Elif Su adlı üç çocuğu oldu. Erkal'ın özel hayatı, çocuklarına müzik yeteneği ve ilgisini aktardığına dair açıklamaları ve gıda sektöründeki bir dükkan açmasıyla da dikkat çekti.

Sanatçı, 12 Nisan 2017'de evinin otoparkında tansiyon düşüklüğü nedeniyle beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti. 49 yaşında vefat eden Erkal, Türkiye'nin dört bir yanından gelen hayranları ve sevenleri tarafından 13 Mayıs 2017'de Marmara İlahiyat Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.