Emekli ve memurların maaş artışı belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), dün şubat ayı enflasyonunu yüzde 4,53 olarak açıkladı. Bu açıklama, memur ve emeklilerin ocak ve şubat aylarında alacakları zam oranlarını da belirledi. Türkiye genelinde milyonlarca kişiyi ilgilendiren bu haber, büyük bir merakla bekleniyordu.
Afife Kaya
|
05 Mart 2024, Salı - 11:13
Emekli ve memurların maaş artışı belli oldu

Şubat ayı enflasyonunun aylık bazda yüzde 4,53, yıllık bazda ise yüzde 67,57 olarak gerçekleştiği bildirildi. Bu verilere göre, 2 aylık enflasyon rakamı da yüzde 11,53 olarak kayıtlara geçti.

Her yıl ocak ve temmuz aylarında zam alan memur ve emekliler için, bu yılın ilk zam oranları da belli oldu. Ocak ayında yüzde 6,70, şubat ayında ise yüzde 4,53 enflasyon farkı alan memur ve emekliler, bu iki aylık dönemde yüzde 11,53'lük bir zam almış oldu.

Emekli maaşlarıyla ilgili kesin zammın Temmuz ayında TÜİK'in haziran ayı rakamlarının açıklanmasıyla belirleneceği belirtildi. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 10 bin lira olarak uygulandığı bilgisinin de Temmuz ayında yeniden değerlendirileceği vurgulandı.

Bu haberle birlikte memur ve memur emeklilerinin aylıklarına toplu sözleşme farkının da yansıtılacağı kaydedildi. 2024'ün ilk 6 ayında enflasyon oranlarına ek olarak yüzde 15 zam yapılacağı da duyuruldu.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2127842/emekli-ve-memurlarin-maas-artisi-belli-oldu
Etiketler: temmuz zammı
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.