Elon Musk’a 128 milyon dolarlık dava

Elon Musk satın aldıktan sonra ismi X olarak değişen Twitter'ın eski üst düzey yöneticileri, ünlü milyardere 128 milyar dolarlık dava açtı.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
05 Mart 2024 12:15
GÜNCELLEME
05 Mart 2024 12:43
Elon Musk’a 128 milyon dolarlık dava
DHA
Kaynak DHA

Teknoloji dünyasının önde gelen isimlerinden Elon Musk, son zamanlarda darbe üstüne darbe yiyor. Eski Twitter yöneticileri, Elon Musk'ın kendilerine hâlâ 128 milyon dolar tazminat borcu olduğunu söyleyerek tazminat davası açtı.

Sosyal medya şirketinin 2022’deki CEO’su Parag Agrawal, CFO (finans şefi) Ned Segal, Hukuk ve Politika Başkanı Vijaya Gadde ve baş hukuk müşaviri Sean Edgett, Elon Musk tarafından işten çıkartıldıktan sonra hak sahibi oldukları 128 milyon dolarlık kıdem tazminatlarını ödemediği gerekçesiyle dava açtı. California eyaletinde açılan davanın 39 sayfalık dava dosyasında, Elon Musk’ın Ekim 2022’de Twitter’ı satın aldıktan sonra bahsi geçen dört yöneticiyi işten çıkarttığı ve daha sonra şirketin ismini “X” yaptığı ifade edildi.

Eski yöneticiler sözleşmelerinde Twitter'ın artık halka açık bir şirket olmamasından kaynaklı kıdem tazminatı alabileceklerini öngören maddeler olduğunu iddia ederken, Musk’ın satın almasıyla Twitter’ın özel bir şirket haline geldiğine vurgu yapıldı. Dava dosyasında yöneticilerin bu sebeple tazminata hak kazandıkları ifade edilirken, Davacıların kıdem tazminatı, bir yıllık maaşın yanı sıra hak edilmemiş hisse senedi ikramiyelerini de kapsadığı belirtildi. 

Milyarder iş insanı Elon Musk, geçtiğimiz günlerde Tesla nedeniyle milyar dolarlık bir davanın odağındaydı. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.