Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den "Matematik müfredatı" açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, son günlerde gündeme gelen ve matematik dersinde bazı konuların kaldırıldığı iddialarına yönelik bir açıklama yaptı. Bakan Tekin, bu iddialara cevap verirken özellikle öğrencilerin düzeylerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
05 Mart 2024 12:16
GÜNCELLEME
05 Mart 2024 13:29
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den ''Matematik müfredatı'' açıklaması
AK
Afife Kaya Editör

Yusuf Tekin, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni müfredatla ilgili çalışmaların büyük ölçüde tamamlandığını belirtti. Özellikle öğrencilerin düzeylerine uygun bir müfredatın oluşturulmasının temel amaçlarından biri olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, sadeleştirme adına çalışmalar yapıldığını ve yeni müfredatın gelecek eğitim-öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacağını duyurdu.

Yeni müfredatta neler olacak?

Matematik dersinde integral gibi konuların çıkarılacağına dair kamuoyunda yer alan iddialar da Bakan Tekin'e soruldu. Tekin, bu konuda alanında uzman yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığını ve işin hem bilimsel boyutu hem de uygulama tarafının ele alındığını belirtti. Yeni müfredatın oluşturulmasında yaklaşık yüzde 40'ının akademisyenlerden, geri kalanının ise öğretmenlerden oluştuğunu dile getirdi.

Bakan Tekin ayrıca, yeni müfredatın 2024-2025 eğitim-öğretim yılında kademeli olarak uygulanacağını ve çalışmaların yüzde 80'inin tamamlandığını ifade etti. Önümüzdeki haftalarda çalışmaların tamamlanacağını belirten Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu'nun onayının ardından müfredatın yayınlanacağını kaydetti. 


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.