Kırmızı et fiyatlarına marketlerden sabit fiyat garantisi

İstanbul'da kırmızı et fiyatlarındaki artışın vatandaşların tepkisine neden olduğu bir dönemde, bazı marketler Ramazan ayı boyunca kırmızı et fiyatlarını sabitledi.
Kaynak: AA
|
05 Mart 2024, Salı - 14:04
Kırmızı et fiyatlarına marketlerden sabit fiyat garantisi

İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER), Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu'yla yaptığı protokol kapsamında, dana kıyma ve dana kuşbaşı fiyatlarını sabitleme kararı aldı. 

ESK ile işbirliği ve fiyat sabitleme kararı

İstanbul PERDER Yönetim Kurulu Başkanı Güzeldere, dernek olarak tüm hanelere temas ettiklerini belirterek, yıl boyunca fiyat artışlarına karşı tüketicileri korumaya çalıştıklarını ifade etti. Geçen yıl mart ayından bu yana Et ve Süt Kurumu (ESK) ile yaptıkları protokol sayesinde en uygun fiyatlı eti hanelere ulaştırdıklarını vurgulayan Güzeldere, son zamanlarda kırmızı et fiyatlarında yukarı doğru ciddi bir hareketlilik olduğunu ve bu spekülatif fiyat hareketliliğini yakından takip ettiklerini belirtti. 

Kıyma ve kuşbaşı et fiyatı sabit! 

Bu yıl da geçen yıl ramazan ayında olduğu gibi sofralara makul fiyatlarda kırmızı et ulaştıracaklarını söyleyen Güzeldere, ESK yetkilileriyle yaptıkları çalışmalar sonucunda ramazan ayı boyunca dana kıymanın kilogram fiyatını 314 lira, dana kuşbaşının kilogram fiyatını ise 344 lira olarak sabitlediklerini belirtti. Ayrıca, bu kampanyaya katılan üye marketleri sıraladı ve tüketicilere ekonomik fiyatlarla kırmızı ete ulaştırmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi. 

Güzeldere'nin ifadelerine göre, sabit fiyat kampanyası ramazan ayı boyunca devam edecek ve vatandaşlar, bu süreçte kırmızı et fiyatlarında bir artışla karşılaşmayacaklar. Bu girişim, tüketicilerin bütçelerini korumaya yönelik olup, Ramazan ayı boyunca sofralara bereket ve ekonomiklik getirmeyi hedefliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2127862/kirmizi-et-fiyatlarina-marketlerden-sabit-fiyat-garantisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.