Kılıçdaroğlu'ndan Özel hamlesi

38. Olağan Kurultay'da koltuğu Özgür Özel'e bırakan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geri dönmek için çalışmalara başladığı iddia edildi. Kılıçdaroğlu'nun 550 delegeyi ikna ettiği öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
13 Mart 2024, Çarşamba - 12:07
Kılıçdaroğlu'ndan Özel hamlesi

Cumhuriyet Halk Partisi'nde Kasım ayında 38. Olağan Kurultayı heyecanı yaşandı.

Seçimde Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel yarıştı. Kurultayda 81 ilden bin 367 delege, yeni genel başkanın belirlenmesi için oy kullandı.


İkinci turda 812 oy alan Özel, CHP'nin 8. yeni genel başkanı oldu. Bu sonuçla CHP'deki 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu liderliği sona erdi.

Özgür Özel'in genel başka olmasının ardından yerel seçimler öncesi partide adeta kaos yaşandı. 

Geçtiğimiz günlerde kongre süreci ve sonrasında yaşananları değerlendiren Özel, bir sonraki genel seçimleri işaret etti.

"Kongreyi toplarım, aday olmam"

İlk genel seçimde CHP'yi iktidar yapmak için çalışacaklarını söyleyen CHP Lideri, partiyi iktidar yapamaması durumunda görevden ayrılacağını belirtti. 

Özel, "Ben önümüzde yapılacak genel seçimlerde partiyi iktidar yapacağım. Yapmazsam 1 gün görevde duramam. Olağanüstü kongreyi toplarım, kendim de aday olmam." ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu harekete geçti 

38. Olağan Kurultay'da koltuğu Özgür Özel'e bırakan CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geri dönmek için çalışmalara başladığı iddia edildi.

Kılıçdaroğlu'nun, olağanüstü Kurultay için 550 delegeyi imza vermeye ikna ettiği ve resmi başvuru için yerel seçimleri beklediği öne sürüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2128955/kilicdaroglundan-ozel-hamlesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.