Adliyelerde "yeni normal"

Ankara Masası
|
01 Haziran 2020, Pazartesi - 17:01
Adliyelerde "yeni normal"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında pek çok kurum ve kuruluşta olduğu gibi adliyelerde de normalleşme dönemi başladı. Adliyelerin hemen her noktası steril hale getirilirken, sosyal mesafe için uyarılar da konuldu.

Adalet Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulu'nun önerileri kapsamında bugün itibarıyla adliyelerde normalleşme dönemi uygulamaları hayata geçti.

Adliyelerin içi ve duruşma salonları dezenfekte edilerek sosyal mesafeye dair uyarılar konuldu.

Yeni düzende maskesi olmayanlar ve herhangi bir iş ve işlemi olduğunu ispat edemeyenler adliyeye giremeyecek. Adliyelere girişte ateş ölçümü yapılacak, ateşi 38 dereceyi geçenler sağlık kurumuna yönlendirilecek.

Adliyelere girecek kişi ve duruşma salonuna alınacak izleyici sayıları sosyal mesafe kuralları dikkate alınarak belirlenecek. Duruşmalar farklı günlerde veya gün içinde farklı saatlere yayılarak yığılmaların önlenmesi sağlanacak.

Duruşma salonları, duruşma öncesi ve sonrasında havalandırılacak.

Güvenlik personeli ve ön büro çalışanları, tıbbi maske ve koruyucu gözlük kullanacak, ön bürolar dış mekanlarda konumlandırılacak. Duruşma salonları, kalem odaları ile icra dairelerinde çalışma düzeni 4 metrekareye bir personel düşecek şekilde planlanacak.

Hakimler, savcılar, avukatlar ve tüm personel maske kullanacak.

Mahkeme ve icra işlemlerinde harç masrafı ve diğer ödemeler mümkün olduğunca EFT, havale gibi yöntemler ile yaptırılacak. Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) ile Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) kullanımı yaygınlaştırılacak.

Yemekhaneler 1 Eylül 2020'de açılacak, bu tarihe kadar personelin yemekleri kumanya şeklinde dağıtılacak. Çay bardağı, kaşık, çatal, tabak gibi malzemeler tek kullanımlık olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/21302/adliyelerde-yeni-normal
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.