Tolga Karel kimdir?

Dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu, söz yazarı, besteci ve şoför olan Tolga Karel kimdir?
Canan Salman
|
29 Mart 2024, Cuma - 13:16
Tolga Karel kimdir?

Tolga Karel, doğum adı Tolga Önce olarak bilinir, 12 Ekim 1978'de İstanbul'da doğmuştur. Türk dizi, sinema ve tiyatro oyuncusu, söz yazarı, besteci ve şofördür.

Kariyerine Kabuslar Evi: Karanlıktan Gelen, Yaprak Dökümü, Kanıt gibi yapımlarda başarılı performanslar sergileyerek başlamıştır. Ayrıca, sinema ve tiyatroculuk alanında köşe yazıları da kaleme almıştır. Bulgaristan'da düzenlenen “Best Model" yarışmasında ikinci olmuştur.

Üniversite eğitimine Yeditepe Üniversitesi Fransız Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde başlayan Tolga Karel, daha sonra Paris Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olmuş ve Sinematografi ile Drama alanlarında eğitim almıştır. Ayrıca, Paris'te sinema ve tiyatro eleştirmenliği alanında da yüksek ihtisas yapmıştır.

Müzik kariyerinde de aktif olan Karel, 1998'de Yonca Evcimik'in "Günaha Davet" albümünde yer alan "Vurula Vurula" şarkısında vokalistlik yapmıştır. Ayrıca, 2005 yılında Nalan'ın "Adresi Biliyorsun" albümünde yer alan ve sözlerini kendisinin yazdığı "Kedi" şarkısında da vokalistlik yapmıştır.

2003 yılında ilk albümü "Göçebe"yi çıkaran Tolga Karel, daha sonra 2005 yılında "Dale Don Dale" adlı ikinci albümünü yayınlamıştır. Bu süreçte müzik hayatını bırakıp oyunculuğa odaklanmıştır.

2014 yılında Star TV'de yayınlanan Survivor programında ünlüler takımında yer almış ve 102 gün sonra 9 Haziran 2014'te elenmiştir. Son olarak, 2016 yılından beri ABD'de tır şoförlüğü yapmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131448/tolga-karel-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.