Osman Karaaslan kimdir?

2 aydır yoğun bakımda tedavi gören ve 29 Mart'ta vefat eden Osman Karaaslan kimdir?
Suat Mutlu
|
29 Mart 2024, Cuma - 13:27
Osman Karaaslan kimdir?

Osman Karaaslan, Türk siyasetçi ve iş insanı olarak bilinir. Eğitim hayatına Dikmen Merkez İlkokulu'nda başlayan Karaaslan, daha sonra Dikmen Merkez Ortaokulu ve Dikmen Lisesi'nde eğitim görmüştür. Niğde Üniversitesi İşletme Bölümü'nden lisans derecesiyle mezun olmuş, ardından THK Üniversitesi İşletme Bölümü'nde yüksek lisans ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde doktora eğitimine devam etmektedir.

Siyasi kariyerine AK Parti'nin Ankara İl Gençlik Kolları Üyeliği ile başlamış ve ardından AK Parti Ankara İl Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeliği gibi çeşitli görevlerde bulunmuştur. AK Parti'nin Ankara/Gölbaşı İlçe Başkanlığı gibi önemli pozisyonlarda da görev almıştır. Ayrıca, Ankara Gölbaşı Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olarak da görev yapmıştır. Halen AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkan Yardımcısı olarak aktif olarak görev yapmaktadır.

İş hayatında da aktif olan Karaaslan, 2010 yılından itibaren Özel Ankara Darüşşifa Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Özel Sağlık Meslek Liseleri'nin kurulmasına öncülük ederek sağlık alanında nitelikli personel yetiştirilmesine katkı sağlamıştır. Ayrıca, havacılık alanında da önemli adımlar atmış ve Özel Havacılık Liseleri'nin açılmasını sağlayarak sektöre binlerce havacılık elemanı kazandırmıştır.

Ak Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkan Yardımcısı ve Darüşşifa Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Osman Karaaslan, yaklaşık 2 aydan beri geçirdiği beyin kanaması sonucu yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu.

Bugün 29 Mart 2024 tarihinde yaşamını yitirdiği bildirildi. Karaaslan'ın cenazesi, bugün ikindi namazının ardından Hacılar Mahallesi'nde defnedilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131449/osman-karaaslan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.