Beyhan Saran kimdir?

Oyuncu ve seslendirme sanatçısı olan Beyhan Saran kimdir?
Canan Salman
|
29 Mart 2024, Cuma - 15:41
Beyhan Saran kimdir?

Beyhan Saran, Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı olarak tanınmaktadır. 7 Ağustos 1940 tarihinde Kars'ın Kağızman ilçesinde doğmuş ve eğitimini çeşitli illerde tamamlamıştır. Ankara Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi almış ve 1958 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl içerisinde Ankara Devlet Tiyatrosu'nda profesyonel oyunculuk kariyerine başlamıştır.

1960'lı ve 1970'li yıllarda Mithatpaşa Tiyatrosu'nda aktif olarak çalışan Beyhan Saran, yurt dışında Türkiye'yi temsil etmiş ve birçok tiyatro eserinde rol almıştır. TRT'nin yapımlarında da yer alan sanatçı, Hanife Hala, Kadın Ana, Ah Ana gibi rollerle izleyiciyle buluşmuş ve TRT'nin ilk filmi olan Sırça Kümes'te rol almıştır.

1981 yılında tiyatro sanatçısı Baykal Saran ile ikinci evliliğini gerçekleştiren Beyhan Saran, Türkiye'nin en uzun süren günlük dizisi olan Ferhunde Hanımlar ve Bizim Evin Halleri gibi projelerde önemli roller üstlenmiştir. Sanat yaşamında birçok tiyatro oyunu, radyo tiyatroları, televizyon dizisi ve seslendirme çalışmaları bulunan Beyhan Saran, 2002-2003 sezonunda Ankara Devlet Tiyatrosu'nda Deli Emine rolüyle sahne aldıktan sonra emekli olmuştur. Son olarak 2008 yılında Can Dündar'ın Mustafa adlı belgesel filminde Zübeyde Hanım'ı seslendirmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131483/beyhan-saran-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.