İpek Çeken kimdir?

Tiyatro ve dizi oyuncusu olan İpek Çeken kimdir?
Barış Yılmaz
|
29 Mart 2024, Cuma - 16:11
İpek Çeken kimdir?

İpek Çeken, Türk tiyatro oyuncusu olarak bilinir. 1966 yılında Ankara'da doğmuş ve eğitim hayatına Ankara'da başlamıştır. İlkokul eğitimini Ankara Namık Kemal İlkokulu'nda tamamlamış ve ardından TED Ankara Koleji'ne devam etmiştir. Üniversite eğitimini ise Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda tiyatro bölümünde tamamlamış ve 1988 yılında mezun olmuştur, bu süreçte İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü'nü kazanmıştır.

İpek Çeken, tiyatro kariyerinin yanı sıra müzik çalışmaları da yapmıştır. TRT Ankara Çocuk Korosu ve TRT Ankara Gençlik Korosu'nda korist olarak görev almıştır. Aynı zamanda Ankara Devlet Tiyatrosu'nda müdür yardımcılığı ve müdürlük görevlerini üstlenmiştir. Tiyatro oyunculuğunun yanı sıra reklam filmleri, televizyon dizileri ve eğitim programlarında da yer almıştır.

Kariyerinde önemli bir dönüm noktası olan "Ferhunde Hanımlar" adlı dizide Nevzat karakterini canlandırmış ve 1993-1999 yılları arasında 1350 bölüm devam eden bu dizide önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca "Teyzemin Nesi Var?" ve "Unutma Beni" gibi dizilerde de rol almıştır. 2012 yılında "Keşanlı Ali Destanı"nda Zilli Zarife karakterini canlandırmıştır.

İpek Çeken, eğitim hayatını tamamladıktan sonra Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde oyunculuk öğretmenliği yapmıştır. Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'nde tiyatro festivallerine katılmış ve mesleki görüş alışverişinde bulunmuştur.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131488/ipek-ceken-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.