Yavaş'tan Altınok'a sert tepki!

Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlediği mitingde rakibi Turgut Altınok'u sert bir dille eleştirerek, Altınok'un akrabalarını mülakatsız işe başlatmakla suçladı ve mülakat sisteminin hala kaldırılmadığını belirterek hükümeti eleştirdi.
Afife Kaya
|
29 Mart 2024, Cuma - 18:36
Yavaş'tan Altınok'a sert tepki!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Ankara Adayı Mansur Yavaş, Beypazarı'nda düzenlenen mitingde rakibi Ak Parti Ankara Adayı Turgut Altınok'u sert bir dille eleştirdi. Yavaş, Altınok'un akrabalarını mülakatsız işe başlatmakla suçladı ve kamuoyunu bu konuda uyardı.

Mansur Yavaş, Beypazarı Belediye Başkan Adayı Özer Kasap ile birlikte düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, "Sayın Altınok’un babadan kalma olduğunu söylediği epey bir malı var. Allah daha ziyade etsin. Bu kadar variyet varken iki çocuğunu KPSS'ye girmeden, istisnai kadroyla memur yapmasını doğru buluyor musunuz? Bu kul hakkı değil mi? İşte geçen seçim söz vermişlerdi mülakat kalkacak diye. Hala mülakat kalkmadı. Kendi yakınlarını, akrabalarını bu şekilde mülakatsız işe başlatıyor" dedi.

Mansur Yavaş, mitingde yaptığı konuşmada rakibi Altınok'a yüklenirken, belediyecilik anlayışını ve halkla olan ilişkilerini de vurguladı. "Bir seçimin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bir belediye başkanı bir kentin annesidir, babasıdır, abisidir, kardeşidir elbette. Dolayısıyla bir ailede anne, baba, kendi ailesindeki bütün bireylerin nasıl sağlığıyla, geçimiyle, eğitimiyle ilgileniyorsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı da 6 milyonun hiçbirisini ayırmadan tamamen onun bütün ihtiyaçlarıyla ilgilenmek durumundadır" diyen Mansur Yavaş, Turgut Altınok'un belediye başkanı olarak halka yeterince hizmet vermediğini söyledi.

Mansur Yavaş, konuşmasında ayrıca Turgut Altınok'un seçim vaatlerini taklit ettiğini öne sürdü ve Ankara'da gerçekleştirdiği projelerle halkın sevgisini kazandığını ifade etti.

"Ankara halkı tercihini vermiş"

Ankara halkının şeffaf ve hesap verebilir bir belediyecilik anlayışını benimsediğini belirten Mansur Yavaş, "Ankara halkı bu şeffaf, hesap verebilir belediyeciliği sevdi. Bu nedenle son iki gündür yayınlanan anketlerde kiminde 30 kiminde 25 en azında 20’nin üstü puan aramızda fark var. Ankara halkı tercihini vermiş" şeklinde konuştu.

Yavaş, mülakat sisteminin kaldırılmamasını eleştirirken, "İşte örneğini görüyorsunuz. Mülakat hala kaldırılmadı. Kendi yakınlarını akrabalarını bu şekilde mülakatsız işe başlatıyor. Bu vatan evlatları, ihtiyacı olan gençler de kapı bucak iş arıyor. Bunlara en büyük cevabı sandıkta vereceksiniz. Başka türlü olmaz. Hükümet değişmiyor. Hükümeti ikaz etmenin tam zamanı" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131533/yavastan-altinoka-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.