Miguel Almirón Kimdir?

Premier Lig kulübü Newcastle United ve Paraguay millî takımı için orta saha oyuncusu veya sağ kanat olarak forma giymekte olan futbolcu Miguel Almirón Kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
29 Mart 2024 18:45
GÜNCELLEME
29 Mart 2024 18:58
Miguel Almirón Kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Miguel Ángel Almirón Rejala, 10 Şubat 1994doğumlu Paraguaylı bir profesyonel futbolcudur.  Almirón, Asunción'un San Pablo mahallesinde fakir bir ailede büyüdü. Futbol kariyerine 7 yaşında 3 de Noviembre Kulübü'nde başladı ve diğer takımlarla denemelere girdi, ancak antrenörleri tarafından "çok zayıf" olarak görüldü ve profesyonel bir futbolcu olamayacağı düşünüldü. 7 kişilik ailesi üç yatak odasında uyuyordu ve 18 yaşına kadar annesiyle aynı yatakta uyumak zorunda kaldı.

Kulüp Kariyeri Cerro Porteño: Club Nacional tarafından fazla hafif olduğu gerekçesiyle reddedilen Almirón, Cerro Porteño'ya transfer oldu. Yeni kulübü hala onun fiziksel yapısı hakkında endişeler taşıyordu ve 17 yaşındayken genellikle alt yaş gruplarında oynamadı.

Lanús: Ağustos 2015'te, Almirón Arjantin Primera División'da Club Atlético Lanús'a transfer oldu. İlk sezonunda yavaşça tanıtılan Almirón, Jorge Almirón'un teknik direktörlüğünde kısaltılmış 2016 Arjantin Primera División sezonunda öne çıktı. Merkezi orta saha oyuncusu olarak oynayan Almirón, Lanús'un 2016 Arjantin Primera División şampiyonluğunda kilit rol oynadı.

Atlanta United FC: 5 Aralık 2016'da Almirón, Major League Soccer'in yeni genişleme takımı Atlanta United FC ile sözleşme imzaladı. Atlanta, Lanús'a yaklaşık 8 milyon dolarlık bir transfer ücreti ödedi.

Almirón, Atlanta United'ın ilk sezonunda önemli bir figür oldu ve takımın "kalbi" olarak nitelendirildi. 20 Mayıs'ta Houston Dynamo'ya karşı bir hat-trick yaptı ve bir hafta sonra New York City FC'ye karşı iki gol attı. Almirón, MLS Best XI'e sezon sonunda seçildi ve Yılın Yeni Oyuncusu seçildi.

Newcastle United: 31 Ocak 2019'da Almirón, Premier Lig takımlarından Newcastle United'a açıklanmayan bir ücret karşılığında beş buçuk yıllık bir sözleşme imzaladı.

Almirón, Newcastle'da ilk aylarında gol atmakta zorlanırken, takımına düşme tehlikesinden kaçınma konusunda yardımcı oldu. Sezonun sonunda ise tüm organizasyonlarda en çok gol atan oyuncu oldu. 21 Ağustos 2022'de, Manchester City'ye karşı attığı golle gol atamama serisini sona erdirdi ve sezon boyunca Newcastle United formasıyla yedi Premier Lig golü kaydederek kariyerindeki en yüksek gol sayısına ulaştı.

Uluslararası Kariyer: Almirón, Paraguay 20 yaş altı millî takımıyla 2013 Güney Amerika Gençlik Futbol Şampiyonası'nda yer aldı ve takımının Kolombiya'nın ardından ikinci olmasında önemli rol oynadı. Daha sonra, Türkiye'de düzenlenen 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'na çağrıldı ve Paraguay son 16'ya kadar ilerledi.

5 Eylül 2015'te Almirón, Şili'ye karşı oynanan ve 3-2 kaybedilen dostluk maçında son dokuz dakikada Jonathan Fabbro'nun yerine oyuna girerek uluslararası kariyerine başladı. Daha sonra 2016 Copa América Centenario'da Paraguay'ı temsil etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.