Seçimler Türk Lirasını nasıl etkileyecek?

Goldman Sachs analistlerinin değerlendirmesi, yaklaşan yerel seçimlerin Türk lirası üzerinde olumlu bir etki yaratabileceğini öne sürüyor. Analistler, İstanbul'daki seçim sonuçlarının belirsizlik olmaması durumunda, Türk lirasının güçlenebileceğini belirtirken, Merkez Bankası'nın politika duruşunun da önemli olduğunu vurguluyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
29 Mart 2024 19:54
GÜNCELLEME
29 Mart 2024 20:05
Seçimler Türk Lirasını nasıl etkileyecek?
AK
Afife Kaya Editör

ABD'li banka devi Goldman Sachs analistleri, Türkiye'de yaklaşan yerel seçimlerin dolar kurunu nasıl etkileyeceği konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Analistler, Türk lirası üzerinde pozitif bir etki beklediklerini belirtti.

Kevin Daly liderliğindeki Goldman Sachs analistleri, yerel seçimlerin Türk lirası üzerinde olumlu bir etki yapabileceğini söyledi. Özellikle İstanbul'da gerçekleşecek olan seçimlerin sonuçlarına ilişkin belirsizlik olmaması durumunda, Türk lirasının güçlenebileceğini ifade etti.

31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yarışının kritik bir rol oynadığını vurgulayan analistler, seçim sonucunun muhalefet ve iktidar arasındaki siyasi mücadeleyi de yansıttığını belirtti. İstanbul'daki seçim sonuçları, piyasalar ve yatırımcılar tarafından yakından izleniyor.

Değişiklik olmayacak

Goldman Sachs analistleri, seçim sonuçlarının mevcut para ve maliye politikalarında bir değişikliğe neden olmayacağı görüşünde birleşiyor. Merkez Bankası'nın sıkı politikalarını sürdüreceğini öngören analistler, seçimlerin ardından rezervlerin ve Türk lirası üzerindeki baskının azalmasını bekliyor.

Geçtiğimiz ay enflasyonun beklenenden kötü çıkmasıyla birlikte Türk lirasının değer kaybının arttığına dikkat çeken analistler, ancak Merkez Bankası'nın geçen hafta yaptığı sürpriz faiz artışının Türk lirasının değer kaybıyla ilgili endişeleri azalttığını belirtti.

Goldman Sachs analistlerinin değerlendirmeleri, Türk lirası ve dolar kuruna yönelik piyasa beklentilerini şekillendirirken, seçim sonuçları ve ekonomik politikalardaki gelişmelerin yakından izlenmeye devam edileceği vurgulandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.