Hakan Fidan: Terörle mücadele kararlılığımızı sürdürüyoruz

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde esnafı ziyaret etti. Ardından İzmir Ticaret Odasına geçen Bakan Fidan, "İzmir İş Dünyası Buluşması" etkinliğinde konuştu.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
29 Mart 2024 21:54
GÜNCELLEME
29 Mart 2024 22:19
Hakan Fidan: Terörle mücadele kararlılığımızı sürdürüyoruz
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İzmir'de gerçekleştirdiği temaslar kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Kemalpaşa ilçesinde esnafı ziyaret eden Bakan Fidan, ardından İzmir Ticaret Odası'nda düzenlenen "İzmir İş Dünyası Buluşması" etkinliğinde konuştu.

Hakan Fidan, iş dünyası etkinliklerinin önemine vurgu yaparak, günümüzde dünyanın büyük bir belirsizlik içinde olduğunu ve bu gibi ortamlarda istişare ve ortak akılın öneminin arttığını belirtti.

Ege Bölgesi'nin tarih boyunca medeniyet, kültür, ekonomi, ticaret ve ulaşım açısından önemine değinen Bakan Fidan, bölgenin Türk milletinin dinamizmini yansıttığını ve Türkiye markasının dünyada tanıtılmasında öncü bir rol üstlendiğini ifade etti.

Müteşebbislerin küresel ölçekte önünü açmanın devletin ana stratejilerinden biri olduğunu belirten Fidan, göreve başladıktan sonra temel önceliklerinden birinin bu olduğunu dile getirdi.

Terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını vurgulayan Bakan Fidan, Ege veya Doğu Akdeniz'de husumet yaratma niyetinde olmadıklarını ancak yaşamsal çıkarlarını koruyacaklarını söyledi. Terörün kökünü tamamen kurutmak konusunda kararlı olduklarını belirten Fidan, "Şartlar ne olursa olsun, etrafımızda barışı, güvenliği ve istikrarı hakim kılacağız" dedi.

13 yıl istihbarat teşkilatını yönettikten sonra göreve geldiğinde yayımladığı ilk genelgenin ekonomiyle alakalı olduğunu kaydeden Fidan, şunları söyledi:


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.