İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, Türkiye başta olmak üzere dört ülkeye seyahat uyarısı yaparak İsrailli vatandaşları terör tehdidi potansiyeli nedeniyle bu ülkelerden uzak durmaları konusunda uyardı.
Afife Kaya
|
29 Mart 2024, Cuma - 22:56
İsrail'den Türkiye'ye seyahat uyarısı

İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrailli vatandaşlarına Türkiye başta olmak üzere 4 ülkeye seyahatleri konusunda uyardı. Konsey, Türkiye, Fas, Ürdün ve Mısır'a seyahat etmemeleri yönünde tavsiyede bulunduğunu duyurdu.

Bu uyarı, İsrail hükümeti tarafından yapılan açıklamada, söz konusu ülkelerde İsraillilere ve Yahudilere karşı "terör tehdidi" potansiyeli olduğu gerekçesiyle yapıldı. Açıklamada, özellikle Gazze savaşının ardından risklerin arttığı ve terör tehdidinin çok yüksek olduğu vurgulandı.

İsrailli bir yetkili, konuyla ilgili olarak "Bu yayımlananlar buzdağının sadece görünen kısmı" ifadelerini kullanarak daha fazla detay vermedi. Ayrıca, İsveç'te düzenlenecek olan Eurovision yarışması öncesinde, izleyicilerin dikkatli olmaları gerektiğine de dikkat çekildi.

İsveç'in Malmö kentinde gerçekleştirilecek olan Eurovision yarışmasında İsrail'i temsil edecek isim ise Eden Golan olacak. 7-11 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan yarışmada güvenlik endişeleri de göz önünde bulundurulacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131574/israilden-turkiyeye-seyahat-uyarisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.