Arda Turan'dan Marca'ya özel açıklamalar

Arda Turan, İspanyol basınına verdiği röportajda Eyüpspor'un başarısını ve futbol felsefesini değerlendirirken, oyuncularına gösterdiği özel ilgiyi vurguladı. Ayrıca, Türk futboluna yönelik büyük hedeflerini paylaşarak, ülkenin kaderini değiştirmeyi amaçladığını belirtti.
Afife Kaya
|
30 Mart 2024, Cumartesi - 00:08
Arda Turan'dan Marca'ya özel açıklamalar

İspanya'nın önde gelen gazetesi Marca'ya konuşan Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, kulübün son durumunu değerlendirerek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin gündemine oturan bu sözler, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

"Sadece topa sahip değiliz, aynı zamanda koşuyoruz"

Turan, sözlerine Eyüpspor'un başarısına vurgu yaparak başladı. "Çok çalıştık ve bunu Türkiye'de şimdiye kadar görülen en büyük başarı ile, beklenenden çok daha kısa sürede başaracağız. Fakat oyun tarzımız ve ne Süper Lig takımlarında ne de İkinci Lig'deki rakiplerimizde görülmeyen felsefemiz nedeniyle bu beni daha da mutlu ediyor: sadece topa sahip değiliz, aynı zamanda koşuyoruz" diyerek takımının özgün oyun felsefesine vurgu yaptı.

 "Sadece bana söyleyin ve izin alın"

Tecrübeli teknik adam, oyuncularına gösterdiği özel ilgiyi de dile getirdi. "Oyuncularıma saygım var ve iki kuralım var: Gelecek için asla söz vermem ve asla yalan söylemem. Ama her şeyden önce onlar benim için insan ama onların özel hayatlarına futboldan daha çok önem veririm, 'Eğer eşi hamileyse, ailesinden biri ölürse, zorluk yaşarsanız, mutluluk yaşarsanız sadece bana söyleyin ve izin alın'" şeklindeki sözleriyle de dikkat çekti.

"Türkiye'nin üstündeler"

Galatasaray kökenli olan Arda Turan, eski kulübünün önemine de değindi. "Galatasaray'da doğup büyüdüm. Onları yenmek kolay olmaz çünkü çok iyi oyuncuları ve Türkiye'nin üstünde bir seviyeleri var. Galatasaray'ın hocası benim için bir kardeş gibidir. Hayalim, bir oyuncu olarak başardıklarımı bir antrenör olarak başarmak. Bunun kolay olmadığını biliyorum çünkü önceden sadece kendimden sorumluydum, şimdi ise tüm takımdan sorumluyum" ifadeleriyle eski takımına duyduğu saygıyı vurguladı.

"Hayalim Türkiye'nin kaderini değiştirmek"

Turan, Türk futboluna yönelik büyük hedeflerini paylaşırken, "Hayalim sadece bir şeyler kazanmak değil, ülkemin kaderini değiştirmek. İnsanların Arda takımının çok iyi oynadığını söylemesini istiyorum. Sadece kendi takımıma değil herkese örnek olmak istiyoruz. Tabii ki ben Cruyff değilim, onun gibi olamam ama Türk futbolunda bir şeyleri değiştirmek istiyorum" dedi.

Tecrübesiyle kazandığı perspektiften de bahseden Arda Turan, Diego Simeone'nin teknik direktörlük anlayışını yorumladı. "Bir oyuncu olarak biraz kontrolsüzdüm, bu yüzden beni böyle görmek hoşuna gitti. Diego Simeone'nin harika bir teknik direktör olduğunu biliyordum ama şimdi aynı mesleği yaptığım için onu çok daha iyi anlıyorum, onunla daha fazla empati kuruyorum. Onun ulaştığı başarılara ulaşmak kolay değil" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131591/arda-turandan-marcaya-ozel-aciklamalar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.