Emekliye tren artık yüzde 10 indirimli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın duyurduğu 2024 Emekliler Yılı çerçevesinde, bakanlığa ait olan trenlerde emeklilere yüzde 10 indirim uygulanacağını açıkladı.
Ersin Küçükbarak
|
30 Mart 2024, Cumartesi - 09:29
Emekliye tren artık yüzde 10 indirimli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024’ü “Emekliler Yılı” ilan etmiş ve çeşitli noktalarda indirimler sağlanacağı sözünü vermişti.

Bunun ilk adımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından geldi.

Emeklilere tren biletleri yüzde 10 indirimli

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, emeklilerin ekonomik, konforlu ve rahat bir şekilde seyahatlerini sağlamak üzere yüksek hızlı, ana hat ve bölgesel trenlerde yüzde 10 indirim uygulamasını başlattıklarını açıkladı.

Emekli olduğunu gösteren belge yeterli olacak

Uygulama, bu gece yarısından itibaren başlayacak.

 Trenlerde yüzde 10 indirimden faydalanmak isteyenlerin,  e-devlet üzerinden veya bir resmi kurumdan alacakları emekli olduklarını gösteren belge yeterli olacak.

Bu indirim tüm emeklileri kapsayacak ve yıl boyu geçerli olacak.

Bayramda trenlere ek sefer konuldu

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak için gerekli önlemlerin alındığını da açıklayan Bakan Uraloğlu, bayram tatili ve okullardaki ara tatili kapsayan 5 -15 Nisan tarihleri arasında  yüksek hızlı tren ve diğer trenlerde kapasite artışı sağladıklarını bildirdi.

Buna göre, Yüksek hızlı tren hatlarında 5 Nisan'dan itibaren başlayacak ek seferlerle ilave 18 bin 84 koltuk kapasitesi sağlanacak.

Ek seferlerle birlikte günlük karşılıklı sefer sayısı, Ankara-İstanbul hattında 13'ten 14'e, Konya-İstanbul hattında 4'ten 5'e çıkarılacak.

Ankara-Konya hattında cuma ve pazar günlerinin yanı sıra  cumartesi için de ek sefer konulacak.

Yüksek hızlı trenlerde konulan yeni seferlere tatil dönemi bittikten sonra da devam edilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131606/emekliye-tren-artik-yuzde-10-indirimli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.