Akdeniz'de denizanası tehlikesi... ''Akdeniz için uyarı''

Akdeniz'de son günlerde geçişleri devam eden, yüksek popülasyona sahip denizanaları, doldurdukları balıkçı ağlarını ağırlıkları nedeniyle yırtıyor. Akdeniz Üniversitesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, ''Denizanaları için ortam oluşmuş durumda. Bu bir uyarıdır. Nasıl Marmara müsilaj ile bizi uyardı, bu olay da Akdeniz için bir uyarı'' dedi.
DHA
|
30 Mart 2024, Cumartesi - 09:47
Akdeniz'de denizanası tehlikesi... ''Akdeniz için uyarı''

Antalya Körfezi'nde son zamanlarda popülasyonu artan denizanaları, balıkçıları tedirgin ediyor. Her yıl kış aylarında geçiş yapan denizanaları, bu sene popülasyonundaki artış nedeniyle kıyıya yakın alanlardan rahatlıkla görülebiliyor. Balıkçıların balık popülasyonunu düşürmesinden şikayet ettiği denizanaları, ağları da dolduruyor.

Ağırlıkları 10 kilograma kadar ulaşan denizanaları nedeniyle birçok balıkçının ağları yırtılıyor. Balıkçıların çektiği görüntülerde, ağların tamamının denizanalarıyla dolu olduğu görülüyor.

Can çekişiyor

Denizanalarının geçişini yakından takip eden Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Türk ve Yunan kara sularında görülen denizanalarının Akdeniz'de popülasyonunun artması için gerekli ortamın kirlilik nedeniyle oluştuğunu söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2131608/akdenizde-denizanasi-tehlikesi-akdeniz-icin-uyari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.